2020. június 11., csütörtök

My ​Lemon Grove Summer

https://moly.hu/konyvek/jo-thomas-my-lemon-grove-summerKedves, de butácska történet, kellemes stílusban.

A történetből: Zelda mindjárt negyven éves, és nem találta még meg élete párját. Legjobb barátja, Lennie hasonló cipőben jár. A két barát még egyetemi éveik alatt alkut kötött: ha negyvenéves korukra nem állapodnak meg, akkor egymással fognak összeházasodni. Csakhogy Zelda nem vonzódik Lennie-hez. Így is működhet a kapcsolatuk? A zajos Londont hátrahagyva Szicíliába utaznak, hogy egy kis faluban telepedjenek le. Ám a számukra ígért ház rettenetes állapotban van, így végül más idegenekkel kell egy házba költözniük.

Értékelésem: Kedves történet volt, de azért kissé bugyuta. Sok helyen kiszámítható volt, más dolgokban meglepett, de mindenképpen túl sok mesei elemet tartalmazott. Egyszerűen nem volt hiteles, hihető számomra. De azért kellemesen szórakoztam, főleg az írói stílus miatt. Nem akadt le sehol a történet, mindig volt valami új, ami fenntartotta az érdeklődésemet. Amolyan feel-good olvasmány volt ez számomra, mert tényleg sikerült kikapcsolódnom általa. A fülledt meleg szíciliai hangulatot hozta szerintem, még a hibás olasz szavakkal is (bár ezt azért átnézethette volna valakivel az író). De azért a legjobban nekem a borító tetszett, és bár az tényleg szép, de ez sokat elárul a belbecsről.

Bónuszként a könyv végén van három recept, két tésztaétel és egy puding, mindegyik citrommal. A tésztaételeknél a citrom kicsit erőltetettnek tűnik, mert tulajdonképpen jól ismert olasz ételekről van szó, csak hozzátettek némi citromhéjat (és aki akar, a levéből is facsarhat rá). Szóval tulajdonképpen nem új receptekről van szó, csak ismert receptek citromos változatáról. Azért az egyiket, a fokhagymás-olajos (aglio-olio) tésztát ki fogom próbálni citromhéjjal is.

Értékelésem: 2,5 / 5

Hasonló könyvek:
One ​Summer in Venice
Meet Me at the Cupcake Café
Snowflakes ​at Mistletoe Cottage
Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése