2020. június 21., vasárnap

A tökéletes idegen

https://moly.hu/konyvek/megan-miranda-a-tokeletes-idegenGyorsan olvasós, de csak mérsékelten borzongató thriller.

A történetből: Leah tanár egy amerikai kisváros középiskolájában. Amikor egy nőt megtámadnak a tónál, a rendőrség nyomozni kezd, és egy férfit rögtön őrizetbe vesznek. Amikor kihallgatják Leah-t, ő nem hajlandó vallomást tenni. Egyedül annyit árul el, hogy a férfi zaklatta őt. Nem akarja, hogy nyilvántartásba vegyék, mert akkor kiderülne a múltja. Telnek a napok, és Leah lassan rájön, hogy lakótársát egy ideje már nem látta. Vajon szólni fog a rendőrségnek?

Értékelésem: Ez egy olyan thriller, ami egyáltalán nem borzongatott meg. Nem volt túl nagy hatással rám, talán egyedül csak az elején egy kicsit az utalásokkal arról, hogy valaki figyeli a főszereplőt. Végig volt persze némi feszültség, de egy tízes skálán csak ötös szinten. Kicsit olyan lagymatag volt ez thrillernek, talán kriminek jobban beillene.

A történet nem volt túlságosan csavaros, bár kétségtelen, hogy eléggé összetett volt. Enyhe spoiler: az író megpróbálja ugyan félrevezetni az olvasót, ami nálam működött is, de őszintén szólva nem hatott meg sem az, amit egy leendő csavarnak hittem, sem az, hogy végül nem úgy lett. Inkább zavart egy-két apróság, pl. (spoiler) hogy miért jön össze végül a zsaruval, mikor az láthatóan nagyrészt nem hitt a nőnek, de ezek is főleg jelentéktelennek tűntek, nem érdekeltek igazán. Félreértés ne essék: nem volt rossz olvasni a történetet, nagyon gyorsan is lehetett haladni vele, és volt azért némi feszültség, ami miatt érdekelt, hogy hogyan lesz tovább, de úgy igazán nem hatott meg benne semmi, és nem is rágtam tövig a körmeimet. Egynek jó volt, de várhatóan gyorsan felejtős lesz.

Értékelésem: 3 / 5

Hasonló könyvek:
Összeomlás
A lány a vonaton
Senkinek egy szót se
Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése