2020. január 11., szombat

Snowflakes ​at Mistletoe Cottage

https://moly.hu/konyvek/katie-ginger-snowflakes-at-mistletoe-cottageKellemes karácsonyi romantikus történet, ami jól adagolja a cuki, a vicces és a szomorúbb jeleneteket.

A történetből: Esme egy főzőshownak dolgozik a kulisszák mögött ételtechnikusként. Éppen azon van, hogy a főnökének felajánlja a nagymamája egyik receptjét a showba, amikor a show sztárja ellopja a receptjét és sajátjaként állítja be. Mivel Esme nem képes bizonyítani igazát, és bocsánatot sem hajlandó kérni, azonnal elbocsátják. Otthon csak egy kis vigaszra vágyna a barátjától, ám az megértés helyett inkább kiadja az útját és szakít vele. Esme végül hazaköltözik a szülővárosába, ahol új életet kezdhet egy kis, romos, hideg házikóban a semmi közepén.

Értékelésem: Nagyon tetszett ez a könyv, tele van élettel, fűszerrel, humorral. Romantikus karácsonyi regény, de több is annál. Megmutatja, hogy néha nagyon nehéz kilábalni egy tragédiából, és milyen sokat számít, ha az embert szerető barátok veszik körül. A történetben ugyan Esme a főszereplő, de időnként mások szemszögéből is követhetjük az eseményeket. Ez számomra mindig feldobja kicsit a regényt, hozzáad a történethez. Tetszett, hogy a "gonosz karakterek" fejébe is beleláttunk néha, és még inkább, hogy a sztárszakács bejárónőjét is láthattuk akció közben. A főszereplő mindeközben mit sem sejtve saját főzős blogot indít, később videókat is, és hát a videós leírásokon jókat nevettem, főleg azon, amelyikben részegen főz.

A regény során sok étel leírást is kapunk, mégsem éreztem unalmasnak, vagy vontatottnak emiatt, mint más regényekben; itt sikerült kellő mennyiségben adagolni. A humor mellett némileg drámaibb jelenetek, mozzanatok is vannak, szerintem ezzel is sikerült jól egyensúlyoznia az írónak. Számomra egy nagyon kellemes kikapcsolódást nyújtó, kuckózós történet volt. Már meg is vettem egy másik könyvet az írótól!

Értékelésem: 4,5 / 5

Hasonló könyvek:
Wrapped ​Up for Christmas
A Winter Flame
Christmas ​on the Little Cornish Isles
Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése