2014. augusztus 31., vasárnap

Senkinek egy szót se

Izgalmas, szövevényes thriller.
http://moly.hu/konyvek/harlan-coben-senkinek-egy-szot-se

A történetből: Dr. Beck gyerekorvos New York egyik lepattant környékén, ahol rászoluló gyerekekkel foglalkozik. Jóformán nem is áll másból az élete, csak a munkájából, mióta feleségét megölték, ő pedig nem tudta megvédeni. Nyolc évvel a tragédia után rejtélyes e-mailt kap, amiben olyan utalások vannak, amiről csak ő és a felesége tudott. Egy videón pedig, ami egy utcai webkamera képét mutatja, látja is a feleségét pár másodpercre. Az üzenet egyértelmű: "Figyelnek. Senkinek egy szót se."

Értékelésem: Ez egy nagyon izgalmas krimi, borongós, kissé nyomasztó hangulatú, ami a thrillerek világára jellemző. Rengeteg titok lappang a háttérben, amikből csak apránként kapunk egy-egy apró darabot, azokból kell kirakni a végén a teljes képet. Ezáltal nagyon szövevényes a történet, és végig fenntartja az érdeklődést. Valójában ahogy haladunk a könyvvel, csak egyre bonyolultabb lesz minden, és bőven akad miért izgulni. Ez egy nagyon jól megírt történet, tökéletesen fel van építve, nincsenek benne logikai bukfencek (én legalábbis nem találtam), és közben át is kellett párszor gondolnom, hogy "akkor hogy is van ez...?"

Nem sok thrillert olvastam idáig - ha jobban belegondolok, talán egyet se -, de azt gondolom, hogy műfajában ez egy kiemelkedően jó történet. Lehet, hogy vannak ennél még szövevényesebb és még borzongatóbb történetek, sőt, szinte biztos, hogy vannak, de ilyen jól átgondolt és felépített szerintem nem sok lehet. Csak azért nem adom meg neki a teljes öt pontot, mert azt a kedvenc könyveimnek tartogatom, ez pedig egy kicsit túl nyomasztó volt az én ízlésemnek. Annak viszont, aki szereti az ilyen jellegű történeteket, tökéletes választás lesz ez a könyv.

Értékelésem: 4,5 / 5

Hasonló könyvek:
Jégtánc
Loveclub
Heat Wave - Hőhullám

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése