2014. november 2., vasárnap

Nyári flört

http://moly.hu/konyvek/milly-johnson-nyari-flortBájos történet öt kolléganő barátságról, és a fontos döntésekről az életben.

A történetből: Anna, Dawn, Raychel és Grace olyan kolléganők, akik a szokásos köszönésen kívül nem nagyon kommunikálnak egymással. Mindegyikük a saját nyomorúságosnak tartott életével van elfoglalva, ezért nem veszik észre, milyen jó társaságot nyújtanának egymásnak. Különféle problémákkal néznek szembe: Annát a vőlegénye hagyta el, Grace megromlott házasságban él, Raychel a múltja elől menekül, Dawn pedig az esküvőjére készül egy megbízhatatlan, részeges alakkal. Az viszont mindannyiukban közös, hogy magányosnak érzik magukat. Azonban amikor új főnököt kapnak az életvidám Christie személyében, az öt nő között lassan szoros barátság alakul ki.

Értékelésem: Nagyon tetszett a könyv, olyan emberi, és bájos a történet. Mindegyik nő nagyon jószívű, és a boldogságát keresi, de valahogy nem találják, pedig ott van az orruk előtt. De a saját lelkiismeretük, és félelmeik miatt nem vesznek róla tudomást. Kivéve Christie-t, aki önbizalommal teli, és próbálja összekovácsolni a társaságot. Nem tudom, hogy neki van-e külön kötete, amiben ő a(z egyik) főszereplő, de nem lennék meglepve, mert olyan szereplők is megjelentek a történetben, akiket az írónő Yorkshire puding Klub című kötetében már megismerhettünk. Nekem elnyerte a tetszésemet, hogy néhány szereplőt így viszontláthatok, persze ők ezúttal csak mellékszerepet kaptak.

Habár nagyon hamar nyilvánvalóvá válik, hogy melyik nő végül ki mellett találja majd meg a boldogságát, ez nem von le az olvasás élményéből, mert nagyon kedves a történet, minden sorát kellemes olvasni. Bevallom, nekem leginkább a "vámpíros" részek tetszettek, mert olyan könnyedek és jó humorúak voltak a párbeszédek és Anna ezzel kapcsolatos gondolatai. Annak ellenére, hogy nyilvánvaló a happy end, és tudjuk, hogy ki kivel fog összejönni, azért így is akadtak váratlan fordulatok a történetben, és volt miért izgulni.

Értékelésem: 4 / 5

További könyvek az írótól: Afternoon Tea at the Sunflower Café, A Winter Flame, Fehér esküvő & The Wedding Dress, Here Come the Boys, Itt jönnek a csajok, Madarak és méhek, Nyári flört, Őszi románc, Tavaszi affér, The Barn on Half Moon Hill, The Magnificent Mrs Mayhew, The Mother of All Christmases, Yorkshire puding Klub

Hasonló könyvek:
Yorkshire puding Klub
Elveszett kutyák, magányos szívek
Citrom és osztriga

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése