2023. február 28., kedd

The ​Magnificent Mrs Mayhew

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhd0pUd2KtJXP5f8ABVxdy_4Wth35U2SI7ZrgKAmUtGtyYzkO0mA3TNcMqg8f5CzhruDeWXo54BOTIlKfwx9IiRxHyVd636LjCfOJfBUq4_XHPBzvXeCKL7M2FccXFdSyLH0yGwHUYDZJA5qR5-xunByzLr_wFVxhDhjeNKuar5CSoIWNQeHpUViV-pcQ/s1117/The%20Magnificent%20Mrs%20Mayhew.jpgKedves és erőt adó történet egy nőről, aki lassanként rájön, hogy mindenki csak kihasználja.

A történetből: Sophie annak szentelte életét, hogy a férjét támogassa a karrierjében. Mindenben tökéletes: segíti az adminisztrációban, az emberekkel való jó kapcsolat fenntartásában, mindig illedelmesen és jólnevelten viselkedik minden körülmények között, és nem utolsósorban: jól mutat a férje mellett a fotókon. Váratlanul mégis azzal kell szembesülnie, hogy a családja azt várja, mentse meg a házasságát, és egyben a férje karrierjét. De hogy jutott ide és mi lesz ezután?

Értékelésem: Milly Johnson az egyik kedvenc íróm, és ez a könyve se okozott csalódást. A történet tulajdonképpen a hírességek mindennapos küzdelmét mutatja be a médiával. Egy hidegszívű, kékvérű család életébe kapunk bepillantást, ahol Sophie-nak minden szavát alaposan meg kell válogatnia, mert bármit is mond, bekerülhet a sajtóba, vagy éppen nem kívánt információt szivárogtathat ki, ami a férje politikai ellenfeleinek kedvezhet. Ennek következtében barátai nincsenek, egyedül Elise-szel találkozik néha, de benne se bízik igazán. A magánélete minden mozzanatát vadra lesve figyeli a sajtó, hiszen az embereknek feltétlenül tudniuk kell, milyen ember is ő, hogy legyen min csámcsogniuk. Éppen ezért nem is jelenhet meg akármilyen göncben a nyilvános eseményeken, csakis híres ruhatervezők által készített ruhákban. Pedig Sophie imád maga is ruhát tervezni és varrni, és nagyon büszke a saját alkotásaira. Férje szemében azonban ez vörös posztó, hiszen könnyen nevetségessé válhatnának, ha az egyik saját készítésű ruhadarabjában látnák az emberek.

A regény eleje kicsit lassabb volt, mint amit megszoktam az írótól. Nem bántam volna, ha egy picit hamarabb eljutottunk volna ahhoz a részhez, amikor változás áll be a főszereplő életében. Nagyon tetszett az ezt követő utazása, a sok új ember, akit megismer, és akiket a szívébe zár. Inkább erről olvastam volna kicsit többet, vegyítve akár a ház szellemével, aki mintha segíteni akarta volna Sophie-t. Vagy lehetett volna több jelenet Elise-szel, Sophie pletykás barátnőjével, akit nagyon kedveltem.

Habár gazdag és híres emberekről szól a történet, megjelennek a kisemberek is, akik sokkal boldogabb életet élnek, és örömmel segítik Sophie-t a bajban. Ezáltal a történet nagyon kedves üzenetet közvetít az olvasónak: ne féljünk kitörni a megszokott életünkből, ha az csak fájdalom forrása, hanem nézzünk szembe a saját vágyainkkal, és tegyünk érte, hogy valóra váltsuk az álmunkat! Több példát is látunk erre a történetben, amik Sophie-t is megihletik, az én kedvencem mind közül Edward, Sophie sógora, aki ingatlanügynöknek áll és beolvas a családnak. Nem egy világmegváltó történet, de nagyon kedves, és reményt adhat, ha éppen akkor olvassuk, amikor szükségünk van egy kis lelki erősítőre.

Értékelésem: 4 / 5

További könyvek az írótól: Afternoon Tea at the Sunflower Café, A Winter Flame, Fehér esküvő & The Wedding Dress, Here Come the Boys, Itt jönnek a csajok, Madarak és méhek, Nyári flört, Őszi románc, Tavaszi affér, The Barn on Half Moon Hill, The Magnificent Mrs Mayhew, The Mother of All Christmases, Yorkshire puding Klub

Hasonló könyvek:
Tavaszi affér
Elveszett kutyák, magányos szívek
Ház az égszínkék tengernél
Sorsok szőttese
Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése