2023. október 16., hétfő

Cselszövő

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvMPjzdRymkcgNM37rz6d20GBbNQMopXP4stN2cwAaH7brwub8iw6YMKVaMRJR_Bw389cAEzsFL600Lrm6p1FkBvGqzYqtc88lR_FQlo9QJ1io5WzYGT215ETvpfn74fneY7i-6o960v655SAnrdBPPvyB6Nmdxk3s_MmIjRBYHt_7gA-FOy1iuja38QWd/s500/Cselsz%C3%B6v%C5%91.jpgCselekménydús folytatásban szövik a szálakat a legnagyobb manipulátorok.

A történetből: Gróf Eszterházi Richárd kémet és bajtársát, Ritter nyomozót elárulták. Sebesülten menekülve igyekeznek egy biztonságos országba, bár valójában azt sem tudják, ki árulta el őket, és kiben bízhatnak. Míg az oroszok időhúzásra játszanak a béketárgyalásokon, a németek igyekeznek kiiktatni mindenkit, aki tud a szerepükről Lenin hatalomra jutásában.

Értékelésem: A két magyar hős kalandjai tovább folytatódnak, és ezúttal sem okoznak csalódást. Mégis nehéz volt kicsit követni, visszaemlékezni az okokra és okozatokra különböző jelenetek között. Talán kezd a történet túl hosszú és cirkalmas lenni. De továbbra is nagyon olvasmányos és izgalmas. Két főhősünk már-már akciófilmbe illően csöppen egyik harcból a következőbe, mindenütt emberfeletti módon helytállva és leleményes megoldásokat találva. Ezeket a jeleneteket váltja a német és az orosz szál, amelyek lassan, de biztosan fejlődnek. Egyetlen kérdés motoszkált végig a fejemben: kire utal a címbeli Cselszövő? Két tippem volt erre, és a regény végére se derült egyértelműen ki. A lezáró kötet címe pedig Diktátor, és várhatóan abból is több lesz...

Értékelésem: 4 / 5

A könyvsorozat részei:
  Elhallgatott évszázad trilógia 1: Forradalmár
  Elhallgatott évszázad trilógia 2: Cselszövő
  Elhallgatott évszázad trilógia 3: Diktátor

Hasonló könyvek:
A könyvtolvaj
A kém, aki bejött a hidegről
The Last Days of Night

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése