2023. szeptember 15., péntek

Forradalmár

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjMVfSctYUJU53T8xTTs-sLJMglD3LQvnz8bkWuCjSZfufs-Bw1aavDskBx5ejOpU62xUPXjH0c6mg2xM-rSVzmwi4KVW0oErnQ5VNcminyINX3PQFsKaKzfi4CMH2T2fdEqYHRghHUbwp6GLRy62iZiFUQUgZq6gbATfNhgDhqUTdAlvci7045SPGmxDK/w259-h400/Forradalm%C3%A1r.jpgIzgalmas fordulatos történelmi kalandregény két magyar főhőssel. Mi kell még?

A történetből: Eszterházi grófnak, a titkos kémnek, a következő küldetésére Ritter nyomozóval kell indulnia. Feladatuk, hogy kiderísék, milyen információhoz jutott az ellenség egy hazaáruló ügynök által. Ez csupán közös kalandjaik kezdete; ahogy egyre több információhoz jutnak, és egyengetik az Osztrák-Magyar monarchia sorsát, egyre inkább a legfontosabb történelmi események középpontjában találják magukat.

Értékelésem: Egy magyar nemes, egy magyar nyomozó, és egy világkörüli út.... no nem egészen, mint a 80 nap alatt a Föld körülben, hanem amolyan kém módra. Nagyon kalandos ez a történelmi regény, bejártam sok országot az olvasása közben, és még a tengerentúlra is eljtutottunk! Öröm volt olvasni a két főhős küldetéseiről, amik során előbb barátokká, később bajtársakká váltak. Tökéletesen váltakoztak a regényben a hírszerzésre irányuló kutatások, az akciójelenetek és a politikai cselszövések. Még apró érdekességekkel is szolgál a korabeli hírszerzési eszközökről, bár nem tudom, mennyi igaz mindebből és mennyi a hozzáköltés. Mindenesetre tetszett például az az ötlet, hogy macskák "őriznek" fontos dokumentumokat. Számomra rendkívül szórakoztató és kellően izgalmas olvasmány volt, úgyhogy megpróbálom beszerezni a trilógia további köteteit is.

Értékelésem: 4,5 / 5

A könyvsorozat részei:
  Elhallgatott évszázad trilógia 1: Forradalmár
  Elhallgatott évszázad trilógia 2: Cselszövő
  Elhallgatott évszázad trilógia 3: Diktátor

Hasonló könyvek:
A könyvtolvaj
A kém, aki bejött a hidegről
The Last Days of Night

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése