2021. április 24., szombat

Helló, London

https://moly.hu/konyvek/fejos-eva-hello-londonTe mihez kezdenél az életeddel hat kómában töltött év után?

A történetből: Luca 6 év elteltével kómából ébred, és nemcsak az életéből kimaradt évekre, hanem az azt megelőző életére se nagyon emlékszik. A szülein kívül nem nagyon érdeklődik iránta senki, így hát feltehetően nem voltak barátai. A házát eladták a szülei, és a pénze mind elúszott a kezelésére a magánklinikán. Pedig modellként épp kezdett felfutni a karrierje, és már nagylábon élt. Zsombor úgymond szintén a magasból zuhant a mélybe, amikor először a cégét, majd a vagyonát, végül a feleségével együtt a házát is elvesztette. Visszatért eredeti szakmájához, és egy lepukkant helyi pékségben kezdett süteményeket sütni. Épp a fiával autóznak, amikor Luca megállítja őket, majd egykori ügynöke, a férfit meglátva, azonnal állást akar kínálni a férfinak. Mindeközben Helen Londonból Moszkvába utazik, hogy tájékozódjon a béranya programról.

Értékelésem: Nem ezt vártam a regénytől. Az összes felvonultatott téma nagyon messze áll tőlem, meglepődtem, hogy a hétköznapi valóságtól ennyire elrugaszkodott dolgokról szól a történet. Először is ott van a modellkedés mint szakma, aztán a kóma és ezzel együtt a múlt emlékeinek elvesztése. Egy hétköznapi pék, aki ajánlatot kap, hogy főszereplő legyen egy internetes sorozatban. Béranya-program, és még sorolhatnám... Nehezen azonosultam a szereplőkkel, és nem azért, mert nem voltak szimpatikusak, hanem egyszerűen, mert távol állt tőlem minden ebben a regényben. Ráadásul nem szeretem, ha egy regényt végig baljós érzés leng körbe, márpedig itt az első pillanattól kezdve gyanús, hogy Lucával valami szörnyűség történt, amire nem szeretne visszaemlékezni.

Egyébként tetszett a történet, szórakoztató volt, és lehetett izgulni a főszereplő(k)ért. Fejős Éva írói stílusa nekem bejön, tetszik, hogy sok szereplő oldaláról megmutatja a dolgokat, időnként kicsit még a "gonosz" szereplőkéről is. Ami tetszett bár jelen helyzetben furcsa volt , az a sok utazgatás, majdhogynem gond nélküli repülés akár tengerentúlra is. Amióta tart a világjárvány, számomra furcsa ilyenekről olvasni. Bár talán éppen ezért tetszett, hogy távoli, egzotikus helyekre is elrepített a regény. Egyébként a címben említett Londonba csak nagy sokára érünk el, én biztos nem ezt választottam volna címnek a regényhez. 

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban, igazából tetszett, csak valami sokkal földhözragadtabb történetre számítottam. A könyv többször, többféleképpen is szembe állítja a gazdagságot és a szegénységet, de én mégis úgy érzem, hogy inkább a gazdagokról szólt. Leginkább azoknak ajánlanám a regényt, akiket érdekel a divatszakma, vagy a gazdagok élete, esetleg a távoli helyekre utazás, vagy egy olyan történet, ami a szappanoperák jellegzetes elemeit használja.

Értékelésem: 3,5 / 5

Hasonló könyvek:
Karácsony New Yorkban
Felettébb tisztességtelen ajánlat
A Fall of Marigolds
Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése