2014. szeptember 11., csütörtök

Felettébb tisztességtelen ajánlat

http://moly.hu/konyvek/kerstin-gier-felettebb-tisztessegtelen-ajanlatHázastárs felcserélős, könnyed olvasmány.

A történetből: Olivia és férje, Stephan adósságokban úsznak, mert hitelt vettek fel egy kertészet vásárlására. Az üzlet még nem indult be, de Olivia nagyon bizakodó, mindene a kertészkedés. Stephan fivére, Oliver népszerű riporter. Feleségével, Evelynnel ők is adósságba verték magukat, amikor egy olyan luxusházat vettek, amit valójában nem engedhetnek meg maguknak. Azóta különösen nem, hogy Evelyn ott hagyta a munkáját, azt remélve, hogy a stressz megszűnésével végre teherbe esik. A fiúk apja, a zsugori Fritz nem tud megbarátkozni azzal, hogy fiai mennyire rosszul választottak feleséget maguknak. Fogadást köt a barátaival, hogy bebizonyítsa, pénzért megvehetők a gyerekei. Így végül két fiának a következő ajánlattal áll elő: fejenként ad nekik egymillió eurót, ha fél évre feleséget cserélnek.

Értékelésem: Furcsa a felállás, ami jó alapot szolgál egy érdekes történethez. Egymás sógorával/sógornőjével lakni a házastárs helyett elég bizarr gondolat, de van az a pénz, amiért az ember fontolóra veszi. Főleg, ha ilyen égető szüksége van rá. Mindkét pár az álmait szeretné megvalósítani belőle: egyikük családot alapítana, másikuk felvirágoztatná az üzletet. Azonban a dolgok nem ilyen egyszerűek, hiszen a pénzt csak akkor kapják meg, ha letelt a fél év, és minden szabályt betartottak. Márpedig a különélés nem egyszerű senkinek, mert kiélezi a felszín alatt megbúvó problémákat.

Kerstin Gier története nagyon életszagú, - jó, leszámítva ezt a piszkos ajánlatot - mert a szereplők egytől egyig olyanok, akikkel nap mint nap találkozunk. Számomra nagyon hihetőek és emberiek ezek a karakterek, nagyon könnyen el tudtam képzelni mindannyiukat. Bár némely névvel nem sikerült megbarátkoznom... A regényt kellemes humor kíséri végig, ami miatt mindig szívesen vettem elő olvasni. Nem hahotáztam nagyokat, de valahogy megfogott a szórakoztató, vidám stílusa. A tíz körmömet se rágtam le izgalmamban, de azért együtt éreztem a főhőssel, Oliviával, és kíváncsian vártam, hogyan folytatódik a története. Ettől a könyvtől senki ne várjon világmegváltó gondolatokat, de vegye kézbe bátran, ha szívesen elolvasna egy könnyed chick-litet.

Értékelésem: 3,5 / 5

További könyvek az írótól: Időtlen szerelem trilógia, Halálom után felbontandó

Hasonló könyvek:
Halálom után felbontandó
Karácsony New Yorkban
Elveszett kutyák, magányos szívek
Színjáték
Tökéletes ajánlat

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése