2021. február 21., vasárnap

Hétköznapi szorongások

https://moly.hu/konyvek/fredrik-backman-hetkoznapi-szorongasokSzórakoztató túszdráma tele a mindennapi kétségeinkkel.

A történetből: Egy balul sikerült bankrablásból túszdráma lesz a csendes kisvárosban. Nem csoda, hogy a helyi rendőrség nem képes a helyzetet megfelelően kezelni, és Stockholmból küldenek túsztárgyalót. Csakhogy még mielőtt megérkezne, a túszokat elengedik, majd lövés dördül el, és egy vérfolton kívül semmit nem találnak a lakásban. Hol az elkövető? És mi köze mindehhez egy hídnak?

Értékelésem: Nagy reményekkel álltam neki az olvasásnak Az ember akit Ovénak hívnak szép emlékei miatt. Mivel az a regénye nagyon tetszett az írónak, bíztam benne, hogy ez is jó lesz. Jó is lett, nem csalódtam, de érdekes módon más volt a hangulata, mint amire számítottam. A humora nagyon emlékeztetett A százéves ember, aki kimászott az ablakon... humorára (ami szintén svéd regény). A történetvezetést úgy építette fel az író, hogy többször is azt gondoltam, egyre kevésbé értem, mi történik a regényben és miről szól ez az egész. Mindeközben persze remekül szórakoztam, de bizonyos dolgokat mindenféle felvezetés nélkül hozott be az író, hogy egy darabig ne lehessen még érteni, miről is van szó. Bevált, szerintem jól működött a dolog.

A szereplők egytől egyig szerethetőek voltak, mind bolond, de jószívű. Ide tartozik a két rendőr is, akik közül az idősebb igazi bénabélának tűnik, de ahogy apránként mindenkiről kiderül, hogy miért is tűnik idiótának és valójában miért nem az, úgy róla is megtudjuk, hogy milyen ember valójában.

Értékelésem: 4 / 5

További könyvek az írótól: Az ember, akit Ovénak hívnak

Hasonló könyvek:
A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt
Kaméleon
A fakír, aki egy IKEA-szekrényben ragadt
Utóirat: Szeretlek!
Kövess Bloglovin-on

1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy tetszett a könyv! Azt hiszem, minél többet olvasok az írótól, annál inkább beleszeretek az agymenéseibe. Csűrcsavaros, de rendkívül élvezetes volt ez is. (Azért volt pár ember, akinek meglepődtem a teljes személyiségén! Pl. Zara, Anna-Lena)

    VálaszTörlés