2020. december 7., hétfő

Mind the gap, Dash & Lily

https://moly.hu/konyvek/rachel-cohn-david-levithan-mind-the-gap-dash-lilyKellemes karácsonyi történet válaszutak elé ért fiatalokról.

A történetből: Dash és Lily immár távkapcsolatban élnek, és nem is találkoztak, amióta Dashnek elkezdődött az első szemesztere az Oxford Egyetemen. Mivel Dash úgy döntött, hogy Londonban tölti a karácsonyt, Lily váratlanul odautazik, hogy meglepje. Egy irodalmi kincskereső játék kezdő helyszínére küldött neki meghívót, de azt meglepetésnek szánta, hogy ő maga is ott lesz. Dash végül csak nagy késéssel érkezik meg, Lily legnagyobb döbbenetére öltönyben, és egy szintén előkelően öltözött, idős nő társaságában. Lehet, hogy Lily nem ismeri eléggé a barátját?

Értékelésem: Kellemes karácsonyi olvasmány volt ez is, mint az előző két kötet a sorozatban. Hasonlóan azonban az előző részhez, kevésbé könnyed a téma, mint az első kötetben. Ahogy idősödnek a szereplők, és válaszutak elé kerülnek, egyre komolyabb döntéseket kell meghozniuk az életben. Dash ráadásul nem viseli jól az új környezetet és a hatalmas nyomást, ami a nagy presztízsű egyetemen nehezedik rá. Lily pedig a megszokott családi háló és az önálló élet határán lavírozik, főként küzdve a családi nyomás ellen. A kutyasétáltatásból nagyszerű üzletet hozott létre, és kétségei támadnak afelől, hogy valóban egyetemre akar-e járni. Mindeközben pedig egy távkapcsolatban találják magukat, ami a modern korban egyre többeket érint (bár talán ezt most részben megváltoztatta a koronavírus). A komoly kérdések ellenére kicsit felszínesnek éreztem a könyvet, valahogy nem nyúlt le egészen a problémák gyökeréig, és különösen Dash-sel kapcsolatban éreztem, hogy az ő problémája megkerülve lett, nem pedig megoldva. Ezzel együtt is jó volt olvasni, szépen megnyitotta az idei karácsonyi olvasmányaim listáját.

Értékelésem: 4 / 5

A könyvsorozat részei:
  Dash & Lily 1: Dash & Lily's Book of Dares - Dash és Lily – Kihívások könyve
  Dash & Lily 2: The Twelve Days of Dash & Lily - Dash és Lily 12 napja
  Dash & Lily 3: Mind the Gap, Dash & Lily

Hasonló könyvek:
Időtlen szerelem trilógia
Karácsony New Yorkban
Storm és Stone
Kövess Bloglovin-on

2 megjegyzés:

  1. ÓÓÓÓÓÓÓÓÓóóóóóóóóóóóóóó, el is kerülte a figyelmem, hogy megjelent egy D&L harmadik rész! :O Mondjuk nem tudom, hogy örüljek-e, hogy YA-ból NA lett. Felnőnek a drágáink. :'D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát angolul legalábbis megjelent... de a hosszú e-mailemben is írtam neked! ;)

      Törlés