2015. december 29., kedd

Dash és Lily – Kihívások könyve

http://moly.hu/konyvek/rachel-cohn-david-levithan-dash-es-lily-kihivasok-konyveHangulatos karácsonyi történet két 16 éves könyvmoly különleges megismerkedéséről.

A történetből: Dash ki nem állhatja a karácsonyt. Amikor pár nappal az ünnep előtt a kedvenc könyvesboltjában nézelődik, egy piros noteszt talál, amiben feladatok várják. Rögtön beleveti magát a kihívásba, majd miután teljesíti, maga is ad egy feladatot a notesz tulajdonosának, Lilynek. Így kezdenek el levelezni egymással, miközben különböző trükkös feladatokat teljesítenek. Habár még csak középiskolások, mindketten egyedül töltik az ünnepeket, mert szüleik messzire utaztak. Így hát semmi nem állhat az ő és a feladataik útjába.

Értékelésem: Aranyos karácsonyi történet volt, pontosan azt nyújtotta, amire számítani lehet. Két fiatal bohókás feladatai, és szárnypróbálgatásaik az életben. Mindketten igazi könyvmolyok, úgyhogy a hozzám hasonló könyvszerető olvasóknak könnyű beleélniük magukat a történetbe. A váltott szemszögű történet New Yorkban játszódik, ahol a két főszereplő sok híres, népszerű helyre ellátogat, sok olyanra is, ami karácsonykor különösen zsúfolt az emberektől. Így igazán hangulatos karácsonyi olvasmány lesz a könyvből. Izgulhatunk, hogy mikor találkoznak majd végre egymással, és hogy más régi, vagy új szerelmek nem lobbannak-e lángra, mielőtt a nagy találkozásukra sor kerülne.

Igazán kedves történet volt, és szép volt a vége is, de maradt néhány nyitott kérdés, ami engem egy picit nyugtalanít. Valahogy úgy, mint az Eleanor és Park végén, amikor nem tisztázódik minden a jövőjükkel kapcsolatban, hanem csak úgy végeszakad a történetnek. A többit találja ki az olvasó maga! Vagy mégsem? Ha hihetünk a Goodreads-nek, a szerzőpáros 2016-ban megjelenteti a könyv folytatását, melynek címe The Twelve Days of Dash and Lily lesz. Fogalmam nincs, hogy ez miről fog szólni, és mennyi idővel játszódik majd az első rész után (ha egyáltalán utána lesz), de nem tartom kizártnak, hogy akár több év is eltelik majd a történetben, hiszen az első könyv eredeti megjelenése óta is eltelt már 5 év. Majd meglátjuk, de mindenesetre én kíváncsi leszek rá!

Értékelésem: 4 / 5

A könyvsorozat részei:
  Dash & Lily 1: Dash & Lily's Book of Dares - Dash és Lily – Kihívások könyve
  Dash & Lily 2: The Twelve Days of Dash & Lily - Dash és Lily 12 napja
  Dash & Lily 3: Mind the Gap, Dash & Lily

Hasonló könyvek:
Storm és Stone
Eleanor és Park
Karácsony New Yorkban

Kövess Bloglovin-on

2 megjegyzés:

  1. Oh, ez az értékelésed alapján nekem tetszeni fog! :) Féltem, hogy béna lett, csak a hype nagy körülötte...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi extra, de olyan kis aranyos. Szerintem neked több okból is tetszeni fog. :)

      Törlés