2020. március 6., péntek

Az igazság nyomában

https://moly.hu/konyvek/barath-viktoria-az-igazsag-nyomabanPörgős, olvasmányos, sodró lendületű történet, kisebb logikai bakikkal.

A történetből: Hannah-nak unalmasan telnek a mindennapjai, piti ügyeket intéz, jórészt adminisztratív munkát végez, holott egy időben menő ügyész volt, az államügyészi poszt várományosa. Csak az élteti Hannah-t, hogy újra bizonyíthasson főnökének, és visszakerüljön a tárgyalóterembe. És láss csodát, az ölébe pottyan egy nem várt ügy, a főnök lányát képviselheti, aki nemi erőszak miatt feljelentette a férjét. Hannah rögtön beleveti magát az ügybe, de közben felbukkan egy jóképű, visszafogott új szomszéd is, aki elcsavarja Hannah fejét. Vajon képes lesz Hannah megfelelően koncentrálni a munkájára?

Értékelésem: Nagyon olvastatta magát a könyv, tetszett a stílusa, nem volt egy percre sem unalmas. Azonban voltak benne következetlenségek, amik a regény végére érve zavarnak. Elég jól fel volt építve a könyv, viszonylag logikusan következtek egymás után a dolgok, voltak váratlan fordulatok, de néhány apróság nem volt a helyén, nem lett megmagyarázva, vagy utóbb máshogy utaltak rá (pl. a blézer aminek zsebében Hannah a telefonját nyomkodja, aztán egy jelenettel később már azon bánkódik hogy a blézer kinn maradt... de hiszen rajta volt!). A legnagyobb bánatom azonban az volt, hogy (spoiler!) a regény vége felé kiderül, hogy Hannah korábbi ügyeinek kb. a felében hamis bizonyítékok alapján mentettek fel embereket (talán ítéltek is el ártatlanokat), mégse törődik ezzel végül a kutya se, nem is említik meg másoknak, senki nem próbálja rendbe hozni a dolgokat, még csak nem is gondolkodnak el ezen később. Ugyanígy zavaros volt, hogy végül Michelle-t tényleg megerőszakolták-e.

A karakterek se következetesek. Jason hol egy érzéketlen, arrogáns, mindenkin átgázoló, lélektelen szemétláda, a legaljasabb beszólásokkal, amit el lehet képzelni, hol pedig rendkívül aggódó, gondoskodó és figyelmes pasi. A két véglet között kb. semmi nincs. Hannah se jobb, őt időnként szétfeszíti a magabiztosság, máskor magába zuhan, és amint valaki valamit a fejéhez vág, ő rögtön belátja hogy igaz a vádaskodás és szörnyen érzi magát. Szerintem az emberek nem így működnek. Aztán azon se gondolkodik el Hannah, hogy Elliot hazudik neki arról, hogy kitől kapta meg a lakcímét. Bennem rögtön felmerült, hogy Elliot még mindig Jasonnek kémkedik? Hannah azonban csak észreveszi a hazugságot, aztán nem is törődik vele, újra teljesen megbízik Elliotban.

Mindez persze a történeten nem változtat, a sztori elég erős, a fogalmazás stílusa nagyon jó, sodró, lendületes. Annyira, hogy ezek fölött a hibák fölött is csak átsiklottam olvasás közben. De a regény végére apránként felgyűltek, és főleg a fent említett spoileres nagy problémám miatt már nem tudtam mindent megbocsátani. Azt mondanám, hogy kikapcsolódásnak kellemes, pörgős olvasmány ez, de akit a logikai bakik zavarnak, annak inkább nem ajánlanám.

Még egy gondolat a végére: habár erotikus leírás alig van a könyvben, ami van, az is nagyon rövid és viszonylag ízléses, de már csak a fő téma (nemi erőszak) kitárgyalása miatt is inkább csak felnőtt olvasóknak ajánlanám.

Értékelésem: 3,5 / 5

Hasonló könyvek:
Egyetlen éjszaka
Nyom nélkül
Loveclub
Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése