2013. december 25., szerda

Yorkshire puding Klub

http://moly.hu/konyvek/milly-johnson-yorkshire-puding-klubKellemes könyv három várandós nőről, munkáról, kapcsolatokról, és úgy általában az életről.

A történetből: Helen, Elizabeth és Janey barátnők már iskolás koruk óta. Most már lassan betöltik a negyvenet, és Helen minden vágya egy kisbaba. Mindent bevet a cél érdekében, még egy ősi, termékenységi szimbólumhoz is elrángatja barátnőit. Pár hónapra rá végre kiderül, erőfeszítései nem voltak hiába valóak, és hamarosan barátnői is felfedezik magukon a várandóság jeleit. Ők azonban cseppet sem örülnek áldott állapotuknak...

Értékelésem: Nagyon kellemes könyv, igazán emberi a szereplők hibáival, és múltjukból fakadó félelmeikkel. Nagyon tetszettek az időről időre felbukkanó visszaemlékezős fejezetek, melyekben egyikük-másikuk régi, meghatározó emlékére derül fény. Ezekkel lett teljes a róluk alkotott kép, és váltak érthetővé cselekedeteik. Mindhárman nagyjából egyforma szerepet kapnak a könyvben, párhuzamosan ismerjük meg a saját szemszögeikből az új fejleményeket. A várandósággal járó nehézségekről nyíltan szól az írónő, ami miatt férfiak aligha forgatják ezt a könyvet, de szerencsére nem esik túlzásokba, és a regény megmarad egy kellemes kikapcsolódást nyújtó, romantikus történetnek. Plusz pont azért, ahogy a három barátnő oltogatja egymást, habár az erős kifejezések kissé földtől elrugaszkodottá teszik, mégis egy kis vidámságot csennek a könyvbe.

Értékelésem: 4 / 5

További könyvek az írótól: Afternoon Tea at the Sunflower Café, A Winter Flame, Fehér esküvő & The Wedding Dress, Here Come the Boys, Itt jönnek a csajok, Madarak és méhek, Nyári flört, Őszi románc, Tavaszi affér, The Barn on Half Moon Hill, The Magnificent Mrs Mayhew, The Mother of All Christmases, Yorkshire puding Klub

 Hasonló könyvek:
Elveszett kutyák, magányos szívek
Nyári flört
Karácsony New Yorkban

Kövess Bloglovin-on

2 megjegyzés:

  1. Kicsit hosszabban is szívesen olvastam volna a véleményed. Bár nem vagyok egy nagy Ulpius-rajongó, ez a borító egészen tetszik, meg a történet is egész jónak tűnik. Utánanézek még, mennyire nekem való ez a könyv. :)

    VálaszTörlés
  2. Az Ulpius-ház borítói nekem is nagyon bejönnek! Annyira szépek a rajzok, hogy ha meglátok egyet, azt kívánom, bárcsak én is ilyen szépen tudnék rajzolni. :)
    Azért nem írtam többet, mert spoiler nélkül nem tudtam volna, márpedig én nagyon utálom a spoilereket.

    VálaszTörlés