2013. december 21., szombat

Szennyből az angyal

http://moly.hu/konyvek/vavyan-fable-szennybol-az-angyal
Abszurd karácsonyi történet, ami garantáltan megnevetteti az embert.

 A történetből: Tonie egy ismeretlen férfit vár vendégségbe karácsonyra, akit egy társkereső szolgálat küld ki hozzá. A vendég három napra érkezik, ha egyáltalán hajlandó lesz betenni lábát a házba, mivel különféle kínzóeszközök és fegyverek találhatóak szétszórva a lakásban. A különös berendezésű ház most mégis vonzza a legkülönfélébb embereket: egy undok Mikulást, egy alig felöltözött férfit, egy pattanásos húszévest, és végül betoppan a várva várt férfi is. Vagy mégsem?

Értékelésem: Ez a könyv hamar felvidítja az embert, elég pár oldalt olvasni belőle, és máris jókedvre derít. Velem legalábbis így volt, sokat nevettem rajta. Remélem, hogy az emberek nem néztek rám nagyon furcsán a buszon. :) A történet helyzetkomikumra, vicces karakterekre, és sziporkázó párbeszédekre épül, de mindemellett még mondanivalója is van. A humora sokszor emlékeztetett Rejtő Jenő stílusára, amit szintén nagyon szeretek, a különbség talán csak annyi, hogy ez a történet egy kicsivel modernebb világban játszódik.

Értékelésem: 5 / 5

További könyvek az írótól: Jégtánc

Hasonló könyvek:
Candy Cane Murder
Karácsony New Yorkban
Starry Night

Kövess Bloglovin-on

2 megjegyzés:

  1. Még sosem olvastam Fable könyvet, de lassan elérkezettnek látom az időt hozzá, viszont továbbra sem tudom eldönteni, melyikkel kéne kezdeni. Már ha egyáltalán bejön a stílus, és lesz több is. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos ebben nem nagyon tudok segíteni, mert nekem is még csak ez volt a második könyvem tőle. De egyébként én azért kezdtem a Jégtánccal, mert azt ajánlották első könyvnek (talán a molyon?).

      Törlés