2016. augusztus 16., kedd

Stung

https://moly.hu/konyvek/joss-stirling-stungA regény története olyan, mint a skorpió a borítón: elöl, hátul veszélyes, középen viszont érdektelen.

A történetből: Már egy éve, hogy Kate megszökött Indonéziából egy rosszul sikerült küldetés után, ahol fogságba ejtették és néhány embert az ő hibájából öltek meg. Nemcsak a Skorpió nevű bűnszövetkezet tagjai vannak a nyomában, hanem most már a Fiatal Detektívek Akadémiájának diákjai is, akik korábban iskolatársai voltak, amíg Kate el nem árulta őket. Nathan, aki korábban bele volt zúgva Kate-be, be akarja vinni őt az Akadámiára, hogy biztonságban tudja a lányt. Nem tudja azonban, hogy tégla van közöttük, és ezért ha bevinné, gyakorlatilag Kate halálos ítéletét írná alá.

Értékelésem: A regény elején nagyon örültem, hogy az előző kötet, a Storm és Stone mindkét főszereplőjét viszontláthatjuk ebben a regényben, még ha csak mellékszerepben is. Izgalmasan indult a történet, Kate folytonos menekülése, és a Fiatal Detektívek kis csapata miatt is. Érdekes volt a különböző képességű tagokból álló csapat összehangolt munkájáról olvasni. Sajnos azonban elég hamar befulladt a sztori, pedig Kate egy évvel korábbi küldetéséről még nem is tudtuk meg a részleteket. A könyv közepe kicsit uncsi volt, leginkább olyan semmilyen. Nem nagyon történt semmi izgalmas, érdekes, vagy váratlan, és ez a rész nagyjából a regény felét is kitette. Nagyon sajnáltam a dolgot, mert a Storm és Stone, illetve a Lélektársak sorozat első része után különösen, arra számítottam, hogy ez a regény is végig lebilincselően izgalmas és pörgős lesz. A regény vége egyébként rendben volt, ahogy az eleje is, egyedül a közepével voltam elégedetlen. Remélem, a sorozat harmadik része, a Shaken megint letehetetlen lesz.

Értékelésem: 3,5 / 5

A könyvsorozat részei:
  Struck 1: Struck / Storm and Stone - Storm és Stone
  Struck 2: Stung - magyar megjelenésről nincs hír
  Struck 3: Shaken
  Struck 4: Scorched

További könyvek az írótól: Sky

Hasonló könyvek:
Sky
Alienated
Időtlen szerelem trilógia
Dash és Lily – Kihívások könyve

Kövess Bloglovin-on

3 megjegyzés:

  1. Na, én meg azt hittem, hogy az lesz, mint a Lélektársaknál, hogy ahogy megy a sorozat, úgy lesznek jobbak és jobbak a regények. Mindegy, ettől függetlenül érdekel az első része. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még bizakodó vagyok, hogy ez csak egy megbotlás volt és a további részek megint jók lesznek. A következő résznek legalábbis adok még esélyt. Egyébként nem tudtam, hogy a Lélektársak egyre jobb lesz, de ez nagyon jó hír! :)

      Törlés
    2. Nekem a 3. rész az abszolút kedvenc, abban van a legjobb fej tesó és főszereplő csaj. :D (Meg Velence és a velencei karnevál.. aww, csupa jó dolog!)

      Törlés