2024. október 18., péntek

Scorched

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmqw2UBmWDi2cuecW0h3nGNvxjwcHvBV_5mCSYj5-iP6ideM27vQH6RWCIZUmYKeZcmydStwtddCt-IZMBvKE_Wj0TGt2bCIiAtag6B3PL6fXiN0BTA6qu3l1lC4WNRyapkYUbH5icKIy-7D16OOxRyZ-0xQzY1KQr6gU2XFYHwPEK2uhghZPNR2OIxyg1/s1500/Schorched.jpgNagy tétre menő nyomozás egy javítóintézetben egy izgalmas, pörgős történetben.

A történetből: Embert az apja megöléséért javítóintézetbe küldik a bírósági tárgyalásig. Senki nem hullajt könnyet az apjáért, aki egy bűnszervezet vezetője volt, és senki nem lepődik meg azon sem, hogy a saját lánya hideg vérrel meggyilkolta. A Fiatal Detektívek feladata, hogy beépüljenek a javítóintézetbe, összebarátkozzanak Emberrel, és megtudják, hová tart a legújabb fegyverszállítmány. Csakhogy Ember nem az a barátkozós típus.

Értékelésem: Izgalmas regény volt, méltó lezárása a négyrészes sorozatnak. Nagyon emlékeztetett az első kötetre némely mozzanata a történetnek, de nem zavaró módon, mert nem éreztem utánzatnak, hanem inkább csak párhuzamba állítható néhány jellegzetesség. Nagyon tetszett, hogy egyszer sem ült le a történet, mindig volt valami újabb fejlemény, ami hozzáadott valamit. Vagy egy újabb fenyegetés, vagy egy múltbeli visszaemlékezés, esetleg a remény felcsillanása, vagy elhalása a jövőt illetően. Persze ott a románc is, mint kötelező kelléke a regénynek, de nagyon visszafogottan, rövidre szabva. Az izgalomé volt a főszerep.

Örülök, hogy a végére értem a sorozatnak, jó szívvel ajánlom másoknak is, akik szeretik a pörgős-nyomozós történeteket tinikkel. Habár minden kötet különálló történet, azért mindenképpen érdemes az első kötettel kezdeni, mert ott kapunk bemutatást a Fiatal Detektívek szervezetébe, és a szereplők mind visszatérnek a további kötetekben. És most azt is felfedeztem, hogy rengeteg más sorozata is van az írónak, többféle álneveken is, úgyhogy biztosan keresek még tőle hasonló olvasmányt a jövőben.

Értékelésem: 4,5 / 5

A könyvsorozat részei:
  Struck 1: Struck / Storm and Stone - Storm és Stone
  Struck 2: Stung - magyar megjelenésről nincs hír
  Struck 3: Shaken
  Struck 4: Scorched

További könyvek az írótól: Sky

Hasonló könyvek:
The Raven Boys - A hollófiúk
Apa, randizhatok egy lovaggal?
A napszemű Pippa Kenn
The Rest of Us Just Live Here

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése