2016. május 14., szombat

Afternoon Tea at the Sunflower Café

Hogyan álljunk bosszút csalfa férjünkön?

A történetből: Della már vagy két évtizede szerelmes a főnökébe, Jimmy-be, és arra vár, hogy a férfi a sok évnyi flörtölés után végre megtegye az első lépést, ám betelik nála a pohár, amikor rájön, hogy Jimmy titokban a fiatal gyakornokkal kavar. Bosszúból elmegy a főnök feleségéhez, Connie-hoz, és kitálal neki. Habár a két nő kezdetben haragosa egymásnak, hamarosan egy nem várt szövetséget kötnek: rivális céget alapítanak, hogy Jimmy takarítási vállalatát csődbe juttassák, és ezáltal a felesége előtt titkolt hatalmas vagyon egy részét megszerezzék.

Értékelésem: Ez a regény is hozta a szokásos színvonalat, amit az írónőtől megszoktam. Ebben a kedves történetben valójában három főszereplő van: a már fent említett Della és Connie, valamint Cheryl, aki az egyik takarítónő. Mindhárman csalódtak a szerelmükben, és próbálnak talpraállni. Cheryl története nem egészen úgy alakult, ahogy elképzeltem, de örülök is neki, hogy nem volt annyira kiszámítható. A másik két nő esetében nem értek nagy meglepetések, de örömmel olvastam az ő részeiket is. Magának a kávézónak nem volt nagy szerepe a történetben, pedig a cím alapján ezt vártam volna. Kétségtelen, hogy az egyik fontos jelenet ott játszódott, de mégis túlságosan jelentéktelennek éreztem a kávézót ahhoz, hogy bekerüljön a regény címébe. Az viszont mókás volt, hogy a takarítónők mennyiféle kuncsafttal találkoztak a házak takarítása során, és hogy némelyiküknek milyen hóbortjai, vagy különleges igényei voltak. Sajnos a regény végét kicsit kapkodva kellett olvasnom a rövid kölcsönzési határidő miatt, ami úgy érzem, rontott az élményből, de azért az így is átjött, hogy szép befejezést kapott a történet.

Értékelésem: 4 / 5

További könyvek az írótól: Afternoon Tea at the Sunflower Café, A Winter Flame, Fehér esküvő & The Wedding Dress, Here Come the Boys, Itt jönnek a csajok, Madarak és méhek, Nyári flört, Őszi románc, Tavaszi affér, The Barn on Half Moon Hill, The Magnificent Mrs Mayhew, The Mother of All Christmases, Yorkshire puding Klub

Hasonló könyvek:
Keddi nők
Fehér esküvő
Can You Keep a Secret?
Yorkshire puding Klub

Kövess Bloglovin-on

3 megjegyzés:

  1. Na, pedig pont írni akartam, hogy milyen izgalmas a címe és tök jó hozzá a borító... :) Mondjuk lehet, hogy nehéz lett volna egy takarító céges sztorit eladni. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen igazad van! Erre nem is gondoltam, de lehet hogy tényleg senki nem vette volna meg a könyvet, ha a "takarítás" szó szerepel a címében. :D Így viszont tudtak egy pofás borítót rajzolni hozzá. :)

      Törlés
    2. (Azért elrejtettek egy porolót a borítón.) ;)))

      Törlés