2015. október 3., szombat

Titokzatos idegen

http://moly.hu/konyvek/tasmina-perry-titokzatos-idegenIzgalmas krimi egy butácska és egy okos főszereplőnővel.

A történetből: A huszon-egynéhány éves, gazdag családból származó, elkényeztett Sophie kénytelen felhagyni addigi életmódjával, hiszen családja nemrégiben minden vagyonát elvesztette. A szerencse azonban mellé szegődik, amikor egy rendkívül gazdag nő felkéri, hogy legyen a személyi edzője, majd rábízza a hatalmas, fényűző házát is, hogy költözzön be és vigyázzon rá, amíg ő külföldi útra megy. Sophie ráadásul egy ellenálhatatlan, jóképű, gazdag férfival is megismerkedik, akivel azonnal egymásba habarodnak. Még csak egy hete tart a románcuk, amikor Sophie vérbe fagyva talál a férfira, és a rendőrség elsőszámú gyanúsítottja lesz. Ráadásul az élete is veszélybe kerül, amikor rátámadnak, és menekülni kényszerül.

Értékelésem: Megint megtévesztett a könyvborító. Ki gondolná, hogy egy ilyen rózsaszínes, tengerparti kép, és ezek a kacskaringós betűk egy krimihez tartoznak! Én biztosan nem. Mindenesetre a történet érdekes volt, pörgős, izgalmas, és az se rontotta el, hogy a főszereplő, Sophie, kissé butácska. Valójában van egy másik főszereplője is a történetnek, ugyanis két szálon haladunk, az egyik az izgalmas, menekülős, utazgatós szál Sophie-val, a másik pedig egy munkamániás újságírónő, Ruth nyomozását követi végig. Ruth nagyon tetszett, igazán eszes, eltökélt nő, aki gyakorlatilag a munkájának él. A magánéletét is megismerjük, és azt kell mondjam, hogy vele sokkal jobban együtt tudtam érezni, mint Sophie-val, annak ellenére, hogy kettőjük közül Sophie volt veszélyben. Mindkét szálat szerettem, Ruthét saját maga, és az őt körülvevő többi érdekes ember miatt, Sophiét pedig a nagy izgalmak és nagy utazások miatt.

A krimi mellett egy kevéske romantika is van a történetben (kb. 10 %). Ezek a romantikus részek elég kidolgozatlanok, különösen igaz ez a néhány nagyon rövid (max. 1 oldalas) erotikus jelenetre, amiket véleményem szerint inkább jobb is lett volna kihagyni, mert zavaróak voltak és furcsák. Összességében azonban tetszett a könyv, egyáltalán nem volt kiszámítható, és izgalmas, cselekménydús volt a nyomozás mindkét szálon. Ez volt az első könyvem az írótól, de valószínűleg nem az utolsó.

Értékelésem: 4 / 5

További könyvek az írótól: Türkizkék óceán

Hasonló könyvek:
A különös grófnő
Csábíts el!
Heat Wave - Hőhullám
Kakukkszó
Senkinek egy szót se

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése