2015. augusztus 16., vasárnap

Őszi románc

Bájos, de néhol szívszorító történet, http://moly.hu/konyvek/milly-johnson-oszi-romancszerelmi háromszögekkel és finom ételekkel megtűzdelve.

A történetből: Juliet új lakótársat talál Floz személyében. Egymással remekül kijönnek, de a szerelemben nem szerencsések. Juliet a főnöke után sóvárog már évek óta, Floz pedig egy olyan férfi után epekedik, aki már másfél éve nem hallatott magáról. Juliet testvére, Guy viszont akármikor megkaphatná Ginát, aki a legnagyobb segítsége az étteremben, amit vezet, de ő nem táplál iránta romantikus érzelmeket. Helyette egy saját étterem megnyitásáról ábrándozik, és amióta először megpillantotta, Flozról is. Guy legjobb barátja, Steve birkózó, és már iskoláskora óta bele van zúgva Julietbe, aki viszont ki nem állhatja őt. Jobb híján csupán rövid kalandokba bonyolódik a nőkkel, ám a főnöke lánya, a csodás Chianti ügyet se vet rá.

Értékelésem: Ahogy a rövid leírásból is kitűnik, ez a regény tele van szerelmi háromszögekkel. Szerencsére azért nemcsak erről szól, hanem szokás szerint az élet más nagy kérdéseiről, problémáiról is. A történetben többen küzdenek a szülőkkel való rossz kapcsolattal, a volt házastárs emlékével, vagy kerülnek szembe az alkohollal. Sőt, még az internetes társkeresés és annak buktatói is terítékre kerülnek! A komoly témák ellenére nagyon kedves, szívhez szóló történetet ismerhetünk meg, és csak úgy sugárzik a könyvből a barátság, az összetartozás és az odafigyelés fontossága. Nekem nagyon tetszett a könyv, bár aki egy ideje már követi a blogomat, az tudja, hogy nagy Milly Johnson rajongó vagyok. Ezzel a könyvével se okozott csalódást, minden percét élveztem az olvasásnak. Jöhet a következő! :)

Értékelésem: 4,5 / 5

További könyvek az írótól: Afternoon Tea at the Sunflower Café, A Winter Flame, Fehér esküvő & The Wedding Dress, Here Come the Boys, Itt jönnek a csajok, Madarak és méhek, Nyári flört, Őszi románc, Tavaszi affér, The Barn on Half Moon Hill, The Magnificent Mrs Mayhew, The Mother of All Christmases, Yorkshire puding Klub

Hasonló könyvek:
Elveszett kutyák, magányos szívek
Utóirat: Szeretlek!
Citrom és osztriga

Kövess Bloglovin-on

9 megjegyzés:

  1. Akkor te is jót választottál a könyvklubhoz +1-nek. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, csak azt sajnálom, hogy krlany-nak ugyanez a könyv nem nagyon jött be.

      Törlés
    2. írtam ide az előbb egy szép kis választ neked, de nem mentette el a galád... nincs erőm most már újraírni...

      Törlés
    3. Sajnálom :( Tudom milyen bosszantó tud lenni, sajnos én is jártam már párszor így.

      Törlés
    4. szóval, újra nekifutok, bár ez már nem ugyanaz...:)
      az alapötlettel nem volt gondom, sőt a feszegetett témákkal sem, csak az időnkénti lótúloldalával ***spoiler: pl. a végén a sok ikerszülés, egy több mint 35 éves nőtől és még béranyaként is... vagy Guy bénázásai, és Flozt meg már kifejtettem máshol spoiler vége***
      végig azt éreztem, hogy hiába mondjuk azt, hogy ezek középkorú emberek, mintha frissen szabadult egyetemisták lennének, akiknek még a tojáshéj a fenekükön van, és nem tapasztalták meg az életet, hiába is van odaírva x idős, ezt meg ezt élt át. cselekedeteik, meg úgy az egész, nem ezt tükrözte számomra.
      egyébként nem rossz történet, és valószínűleg a műfaj jobbjai közé tartozik, csak én nem vagyok jártas ebben a műfajban.:)

      Törlés
  2. Nálam most fog szeptember körül sorra kerülni ez a könyv, kíváncsi leszek, mert vannak fenntartásaim az írónővel kapcsolatban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kíváncsi leszek, neked hogy tetszik majd!

      Törlés
  3. Egy időben szerettem Milly Johnson könyveit, aztán olvastam tőle valamit (már nem emlékszem mit), ami nem annyira jött be, de ez a könyv szimpatikus, lehet teszek vele egy próbát, ha megtalálom a könyvtárban. Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a Madarak és Méhek nem jött be túlságosan, az az egyetlen tőle, ami nem annyira tetszett. A többi mind igen, és már csak egy van, ami magyarul megjelent, de még nem olvastam. Hamarosan annak is nekikezdek. :)
      Örülök, ha meghoztam a kedved ehhez a könyvhöz! :)

      Törlés