2023. április 27., csütörtök

A csokoládévilla – Aranyévek

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgExklbol0dozGQR3HbEkBnW8aX22v3DYFYe8x84JdLxO1blriJn4LV-KY2Ay1L2VBfZ7Ix_tFUIgG-aPfgWPcDoAcvPzX5JbuZKtkaPOaMjdrsqwh6IGA_wp0B6__nQPNzGgMPy2uDSLdwIbG3MX1dVaifEUI20ie5EmtnNL2ZOY9cD7rAAH6nbYbgMA/s500/A%20csokol%C3%A1d%C3%A9villa%20-%20Arany%C3%A9vek.jpgOlvasmányos szappanopera a 20-as évek Németországából.

A történetből: Serafina apja halála után Berlinből érkezik Stuttgartba, mert immár a féltestvére, Victor a gyámja, amíg be nem tölti következő évben a 21-et. Szíve nemcsak apja elvesztése miatt nehéz, hanem azért is, mert egy titkos zsarolónak kompromittáló fényképei vannak róla. Karl és Anton habár ikrek, a külsejüket leszámítva nem sokban hasonlítanak egymásra. Karl leginkább a nőügyeiről hírhedt, míg Anton a megfontoltság mintaképe. A csokoládégyár igazgatásában már csak Karl vesz részt testvérével Judith-tal és annak férjével, Victorral. Hármuk között vannak súrlódások, mert Karl sokkal kockázatosabb terveket vinne véghez, mint két idősebb igazgatótársa. Mindeközben a múlt árnya is visszatér Stuttgartba...

Értékelésem: Ez a kötet A csokoládévilla folytatása, és számomra hozta ugyanazt a színvonalat, ugyanazt a stílust, amit az előző regényben is kaptam. Leginkább korabeli szappanoperaként tudnám leírni. Nagyon olvasmányos, fordulatos, és mindeközben bemutatja, hogy milyen volt az élet és a technikai fejlődés a 20-as évek Németországában. Számomra a legérdekesebb leírások a Stuttgart–Berlin repülőúthoz kapcsolódtak, sok érdekességet megtudtam belőle, de megismerhetjük például az akkori tömegmozizás élményét is, és persze újabb különleges, a csokoládéhoz kapcsolódó fejlesztésről, ezúttal a csokoládé hanglemezről is olvashatunk.

Örültem, hogy az első kötetből megismert szereplőkről újra olvashattam, de friss vért hoztak a történetbe az új szereplők. Nélkülük nem lett volna az igazi. Ide számolom Karlt és Antont is, akik az előző regényben még csupán gyerekek voltak és ott főként a csínytevéseikről ismertük őket. Itt már sokkal jobban kibontakozik a személyiségük, hiszen immár felnőttek, a saját életüket élik, és nehéz döntéseket hoznak meg. Tetszett Elise is, aki által többet megismerünk az akkori munkásnők életéről, lehetőségeiről. Ott van Lilou is, a nagyvilági francia nő, aki által a színházvilágba kapunk betekintést. Nemvárt régi szereplők is felbukkannak kisebb szerepekben, némelyikük galibát okoz, míg mások nem sok vizet zavarnak a történetben. Ez utóbbiaknál az a benyomásom, hogy a folytatásban lesz még szerepük, ezért jelentek itt is meg.

Szerintem akinek tetszett az első kötet, annak ez is fog, én nem csalódtam benne. Várom a folytatást!

Értékelésem: 4 / 5

A könyvsorozat részei:
  Csokoládé-saga 1: A csokoládévilla
  Csokoládé-saga 2: A csokoládévilla – Aranyévek

Hasonló könyvek:
Karácsony New Yorkban
The Last Days of Night
Babaarc
Dharma
Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése