2022. augusztus 16., kedd

A szélhámos és a varázsló

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgG4b1_ayGffnKhx7z_kB24P-iI17IeUpNX5odSHiny78KYALrX86ov3S9mZiTYxA-L_Ecn0gmUU6updjCyVpFxEi8sjWlbgiBYiV3o45alziMnf4g6i1LVE88um16yHKNY1XOKpuiT_jABNjP_yp6ASjmM0wm5s95nKG3XJsLniRHjBZdHR2hKRFndXw/s2836/20220816_114019.jpgPörgős, humoros fantasy egy mindenkit átverő hazudozóművészről.

A történetből: Argos megrögzött hazudózó, nemesi származása ellenére csaló és csavargó. Jól ismeri mind a nemesi világot, mind a hétköznapi emberek színtereit, különösen azokat, ahol szerencséjátékokkal foglalkoznak. A becstelen úton megszerzett pénzt léha életmódjára költi. Amikor a családi kastélyban egy új szolgálólányt akar meghódítani, váratlan események középpontjában találja magát. Tiltott mágiahasználattal gyanúsítják és menekülni kényszerül. Bármennyire is szeretné magát távol tartani a fejére csak bajt hozó nőtől, sorsa összefonódik fele, mivel egymás segítségére szorulnak.

Értékelésem: Nagyon élveztem a regény minden sorát. Engem elvarázsolt a léha életmódú Argos története, aki minden nőt megkap, nem is csak hogy megszerzi őket, de (rossz) hírnevének köszönhetően egyenesen a karjaiba hullanak a nők. A tiltott mágia színfoltot hoz a történetbe, hiszen elvileg csak a mágusok értenek hozzá (halál rájuk!), mégis látszólag az égiek összes szolgálója rendelkezik némi természetfölötti képességgel. A sok szereplő lehetőséget nyújt arra, hogy a történet kellően kusza legyen, ennek egyetlen hátránya, hogy néha nehéz kicsit követni, hogy ki kicsoda, pláne, ha egy-két nap kimarad az olvasásban. Ez ugye az én hibám, minek teszem le a könyvet?!

A történet számomra lebilincselő volt, már az elején belecsöppenünk egy mágus fogságból való kiszabadításának az izgalmaiba, ami részben ugyan harcról szól, de főként fifikás intrikáról. Az egész regényben talán ez a legjobb és a legfőbb motívum: főhősünk, Argos mindenki eszén túljár. Ha mégsem, akkor kezdődik az igazi izgalom! Azt se felejtsük el, hogy sokszor csak iszonyatosan nagy mázlija van, mintha az égiek kegyeltje lenne... de határozottan tesz is a sikeréért, hiszen a mázli faktort olyan ügyesen használja ki, hogy azt már tanítani kéne. Ami még nagyon tetszett, az élethez való könnyed hozzállása: hétféle veszedelem leselkedik rám egyszerre? No, hát ez ellen úgyse tehetünk most semmit, majd talán holnap, de addig is itt van ez a mosolygós kis szöszi... legalább lesz hol aludnom!

A regény igazán olvastatja magát, én rendkívül jól szórakoztam minden során. Jó szívvel ajánlom azoknak, akik kikapcsolódásra vágynak.

Értékelésem: 4,5 / 5

További könyvek az írótól: Éjfél, Napnak fénye, Holdnak árnyéka

Hasonló könyvek:
Locke Lamora hazugságai
Vámpírok múzsája
Az orgyilkos tanítványa
Éjfél
Kövess Bloglovin-on

2 megjegyzés:

  1. Oké, nekem mindenképpen sikerült kedvet csinálnod hozzá. :D (Minek teszi le az olvasó a könyvét? Jogos! :D)

    VálaszTörlés