2021. november 27., szombat

Nem titok, amit ketten tudnak

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUwUpZgIAfxeUSUJgChXWF_ClHPs7rb8b8GsBqDxz1MRAFPs4LFihJ6AOTH5YdeKIBIMItTMU2ZU-h7qx74z5Vg0MhdbFbOGWFLIk3XMVPKTlEf412lSZHMtgU3zBkgx_gmrEYFpQAioyg/s600/Nem+titok%252C+amit+ketten+tudnak.jpgSzomorú hangulatú, de olvasmányos regény egy családi titok hosszútávú következményeiről.

A történetből: Susie 19 éves, amikor örökbeadja a kisfiát. Habár szíve szerint nem tenne ilyet, de nem meri megkockáztatni, hogy a férje elhagyja és az utcára kerüljön a nagyobbik lányával. Így végül színlel, mintha mi sem történt volna, holott legbelül a szíve megszakad, amiért elszakították a gyerekétől. A történet azt mutatja be, hogy hogyan változik meg Susie a tragédia hatására, és ez milyen módon befolyásolja az egész családjának az életét.

Értékelésem: Nagyon olvasmányos könyv volt, olyan jó volt a stílusa, hogy ha egyszer a kezembe vettem, nehéz volt letenni. Mégsem olvastam nagyon szívesen, mert az egész történetet belengte egy szomorú, depressziós hangulat. Különösen az első felét. Kicsit talán túl részletesnek is éreztem Susie leírásait, lehet hogy jobban tetszett volna, ha ez rövidebb. Mégis olvasmányos volt az egész, nem unatkoztam, csak kicsit talán rossz hangulatot hozott rám is.

Nagyon meglepődtem, hogy a regény felénél éles váltás történik, és egy másik szereplő lesz a narrátor. Innentől kezdve jobban tetszett a történet, talán mert a cselekmény is végre kicsit beindult, és talán mert ezt a szereplőt jobban is kedveltem. Egy másik dolog, ami tetszett, hogy a történet több évtizedet ölel fel, így olyan változásokat és folyamatokat tud bemutatni, amik a legtöbb regényből kimaradnak. Így például láthatjuk a különbséget a két lány nevelésében, és az okokat is megérthetjük. Vagy a különféle barátságok alakulását, felbomlását és azok okait is láthatjuk. Tetszett, hogy a dolgok mélyére nyúlt az író.

Értékelésem: 4 / 5

Hasonló könyvek:
A nővérem húga
Kis tüzek mindenütt
Dharma
The Opportunist - Kihasznált alkalom
Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése