2017. március 3., péntek

Starflight

https://moly.hu/konyvek/melissa-landers-starflightCselekménydús, pörgős, kalandos űropera szerethető karakterekkel.

A történetből: Solara állásajánlatot kap a Galaxis peremén, ezért oda szeretne utazni. Pénze azonban nincs az útra, ezért kénytelen elvállalni, hogy valaki szolgálója legyen az utazás alatt. Csakhogy a kézfején lévő tetoválás, amit igyekszik mindig elrejteni, mindenki előtt nyilvánvalóvá teszi, hogy büntetett előéletű, ezért senki nem fogadja szolgálatába. Az utolsó pillanatban befut azonban egy régi iskolatársa, a kiváltságos életű Doran, aki mindig igyekezett kellemetlen helyzetbe hozni és megalázni Solarát. Felfogadja szolgálójának a több hónapos útra, és igyekszik pokollá tenni minden percét, egészen addig, amíg ő is tudomást nem szerez Solara bűnös múltjáról. Ekkor egy hirtelen döntés hatására felcserélődnek a szerepek...

Értékelésem: Rám fért már egy jó olvasásélmény, és ezt a Starflight-tól szerencsére meg is kaptam. Cselekménydús, pörgős, kalandos történet szerethető karakterekkel. Solarát szinte azonnal megkedveltem, Doranhez kellett némi idő, és a későbbi szereplők is nagyon szerethetőek voltak. Igazi űroperát kapunk, javarészt űrhajón utazunk, néha megérkezünk egy-egy bolygóra. Ennek ellenére az volt az érzésem, hogy akár a Földön is játszódhatott volna végig a történet, ha az űrhajókat lecseréljük sima hajóra, a bolygókat pedig távoli, egymástól nagyon különböző országokra. Ez végülis nem baj, mert így sokkal könnyebb azonosulni a történettel, de azért nem bántam volna, ha kicsivel több olyan elem került volna a regénybe, amitől indokolttá válik az űrutazás.

Nagyon tetszett, hogy a szereplők egytől egyig kiemelkedőek voltak valamilyen mesterségben, vagy képességben, és senki nem csodálkozott azon, amikor megtudta Solaráról, hogy ért a különféle mechanikai szerkezetek javításához. Ez számomra egy pozitív jövőkép, hogy mindenkinek van egy szakmája, mestersége, amit fiatalon kitanult. :) Azt is élvezettel olvastam, hogy milyen jól összedolgoztak a szereplők, és milyen természetes volt számukra, hogy a különböző képességeiket kihasználva, összehangolt csapatmunkában oldják meg a nehézségeket.

A regényt nagyon ajánlom, igazán izgalmas olvasmány, nagyon sokféle veszély leselkedik a főszereplőkre, és amint elmenekülnek az egyik elől, rögtön belekeverednek a következőbe. A kétrészes történetnek ez csupán az első fele, de nagyon jó lezárást kapott, nyugvópontra ért a történet és nem hagy különösebb űrt az emberben. Persze lehet érezni, hogy ez nem egy végső állomás a szereplők számára, mégis megpihenhet itt az olvasó.

Értékelésem: 4,5 / 5

A könyvsorozat részei:
 Starflight 1: Starflight
 Starflight 2: Starfall

További könyvek az írótól: Alienated trilógia

Hasonló könyvek:
Alienated
Across the Universe - Túl a végtelenen
Napnak fénye

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése