2016. május 29., vasárnap

Sky

http://moly.hu/konyvek/joss-stirling-lelektarsak-skySodró, izgalmas regény egy különleges képességekkel megáldott lányról.

A történetből: Sky-nak nehéz gyerekkora volt, de már nem is tud visszaemlékezni rá, hogy miért. Az biztos, hogy évekig nem beszélt, miután kitették egy benzinkútnál, és mikor 10 évesen nevelőszülőkhöz került, lassan sikerült kimásznia a gödörből. Most már az emberek színeit se látja úgy, mint régen, sikerül figyelmen kívül hagynia ezeket a képzelgéseit. Az immár 16 éves Sky szüleivel Amerikába költözik, így be kell illeszkednie egy új iskolába. Sikerül barátokat szereznie, de az egyik helyi rosszfiú, Zed megrémíti, mikor figyelmezteti a lányt, hogy sötétedés után ne menjen ki az utcára.

Értékelésem: Nagyon tetszett, szinte le se bírtam rakni a könyvet! Pedig voltak hibái, például időnként emlékeztetett az Alkonyatra, és hiányoltam a szereplők külső leírását, főleg Zedét, akiről semmit nem tudtam azon kívül, hogy magas. Kicsit sok volt nekem a különleges képességekből, és Zed hirtelen gyorsaságú, gyökeres jellemváltozása hiteltelennek tűnt, azzal együtt is, hogy erre kaptunk valami furcsa magyarázatot. Viszont ha ezeken túltesszük magunkat (nekem azért könnyen sikerült), egy sodró, izgalmas történetet olvashatunk, amiben van kibontakozódó szerelem, misztikum, nyomozás, életveszély, titokzatos múlt és hátborzongató ellenség. A hibáival együtt is magához bilincselt a történet, rég olvastam már olyan könyvet, amit ennyire élveztem. Talán a szöveg stílusa, talán a megfelelő arányok, és részben talán a sokszínű érzelmek is közrejátszanak abban, hogy ennyire magához láncolt a regény, de akárhogy is, az biztos, hogy Joss Stirlingtől még sokat fogok olvasni.

Értékelésem: 4,5 / 5

A könyvsorozat részei:
 Lélektársak 1: Finding Sky – Sky
 Lélektársak 1,5: Challenging Zed
 Lélektársak 2: Stealing Phoenix Phoenix
 Lélektársak 2,5: Burning Yves
 Lélektársak 3: Seeking Crystal – Crystal
 Lélektársak 4: Misty Falls Misty
 Lélektársak 5: Angel Dares
 Lélektársak 6: Summer Shadows (várható megjelenés eredeti nyelven: 2016. július)

További könyvek az írótól: Struck sorozat

Hasonló könyvek:
Storm és Stone
Szépek
Obszidián
A hollófiúk

Kövess Bloglovin-on

3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy tetszett! ^^ Imádom a Lélektársak-sorozatot. (Igen, látod és tudod a hibáit, de nem érdekelnek -típusú könyv. Tökéletesen megfogalmaztad. :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Azért a Storm és Stone még jobb volt ennél, abban nem voltak ilyen jellegű hibák, de ez is közelíti azt a szintet. :)

      Törlés
    2. Szimirzám is mindig mondja, de abba még nem volt időm / kedvem belevágni. :D Mindig azzal vigasztalom magam, hogy csak azt várom, hogy jöjjenek a folytatások. :D De 100% el fogom olvasni, én nagyon szeretem az írónő stílusát.

      Törlés