2016. január 5., kedd

A Winter Flame

http://moly.hu/konyvek/milly-johnson-a-winter-flameKedves, bár kicsit talán sablonos karácsonyi történet az újrakezdésről.

A történetből: Eve csak a munkájának él már öt éve, mióta meghalt a vőlegénye. Derült égből villámcsapásként éri, hogy a kedves Evelyn nénikéje ráhagyott egy téli témájú, félkész vidámparkot és annak terveit. A rénszarvas már kifizetve, munkások felbérelve, Télapó kiválasztva, de még rengeteg építési és szervezési munkára van szükség. Nem ő azonban az egyedüli tulajdonos, hanem egy rejtélyes férfival ketten osztoznak a tulajdonjogon. Vajon ki ez az illető, lehet, hogy szélhámos, aki kicsalta az idős néni vagyonának felét?

Értékelésem: Kedves karácsonyi történet volt, nagyjából azt hozta, amit vártam az írónő korábbi könyvei alapján, bár ez kiszámíthatóbb volt a többinél. Semmi nem ért meglepetésként, a fontos dolgokra rá lehetett előre jönni, hogy mi lesz, de azért aranyos történet volt, és örültem, hogy a Fehér esküvő című kötetből az egyik főszereplő, Violet itt is kapott szerepet. Nem is olyan kicsit.

Karácsonyi hangulat megteremtéséhez kiváló ez a kötet, mert tele van mindenféle havas, rénszarvasos, karácsonyi díszes leírással és jelenettel, gyakorlatilag az egész könyv e körül a téma körül forog. Emiatt a szokásosnál talán kicsit cukrosabb is a történet, de persze most is a szerelem és a barátság ereje a legfontosabb a regényben, illetve az elvesztett szerelem és a be nem teljesült közös jövő elengedése, hogy új álmok és új szerelem léphessen a helyébe.

A kiszámíthatósága és az én ízlésemnek kicsit túlzott cukrossága miatt nem érzem annyira kiemelkedőnek ezt a regényt, mint általában az írónő többi könyvét szoktam. Ettől függetlenül kedves történet volt, és jó volt olvasni, de ezúttal nem sikerült igazán az átlag fölé emelkedni.

Értékelésem: 3,5 / 5

További könyvek az írótól: Afternoon Tea at the Sunflower Café, A Winter Flame, Fehér esküvő & The Wedding Dress, Here Come the Boys, Itt jönnek a csajok, Madarak és méhek, Nyári flört, Őszi románc, Tavaszi affér, The Barn on Half Moon Hill, The Magnificent Mrs Mayhew, The Mother of All Christmases, Yorkshire puding Klub

Hasonló könyvek:
Christmas on 4th Street
Starry Night
Karácsony New Yorkban
Utóirat: Szeretlek!

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése