2015. október 18., vasárnap

Térkép a Metró 2033 című könyvhöz

Aki már elkezdte olvasni az ehavi Mini-könyvklubos regényünket, a Metró 2033-at, az tudja, hogy tele van orosz állomásnevekkel. A tájékozódást és az értelmezést könnyítendő megosztok veletek egy metrótérképet az állomások neveivel. Az alábbi térképet a Pangea blog szerkesztői készítették, és megengedték, hogy én is kitegyem ide, amit ezúton is köszönök. A képre kattintva a térkép nagyobb méretben is megtekinthető.
 
A moszkvai metróhálózat térképe a Metró 2033 regényben. A képet a Pangea blog készítette.


Artyom otthona, a VDNH nagyjából jobb felül látható,bekeretezve. A vörös vonal egyértelműen beazonosítható a színéről, a Hanza állomásai pedig elhelyezkedésükről (a körgyűrű mentén). A Polisz az a négy állomás a térkép körülbelüli közepén, amelyek kékes színű háttér előtt egy-egy fehér színű építményt/oszlopokat ábrázolnak (a kör közepétől picit balra lefele).

A sárga háromszögek az alagutakban előforduló különféle veszélyekre hívják fel a figyelmet. Ezeket nem biztos, hogy érdemes előre megnézni, talán inkább csak a könyv történetének előrehaladásával mindig az aktuálisat.

Aki megnézné az állomásokat is, annak javaslom, hogy látogasson el a metro2033.com oldalra, ahol az alsó széles sávokra klikkelve néhány metróállomás 360 fokos panorámaképét nézhetjük meg az egér mozgatásával.

Kövess Bloglovin-on

7 megjegyzés:

  1. Anyám... Bevallom, majdnem feladtam az első pár fejezet miatt. Annyi orosz nevet vágtak hirtelen az arcomba, hogy elment a kedvem a könyvtől. :/ A nehezen emészthetővel totál egyetértek. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most a könyv harmadánál tartok, és már beindult a cselekmény és kevesebb az orosz állomásnév. Viszont annál nagyobb segítség ez a térkép, mert az útvonalakat amiket megterveznek enélkül nagyon nehéz elképzelnem. Te hol jársz a könyvben?

      Törlés
    2. Szerintem is beindult a cselekmény és bár bejön ez a horrorisztikus hangulat, nem csúszik a sztori. :)) 6. fejezet elején tartok... (Ez a csöves dolog ijesztő.)

      Törlés
    3. Engem most már egyre jobban leköt a történet (a 7-ik fejezetet olvasom épp), bár még mindig nem szippantott be. A csöves is ijesztő, de lesznek itt még ennél durvább dolgok is szerintem. :)

      Törlés
    4. Én a második fejezet közepén tartok eddig nincs bajom az orosz nevekkel.

      Törlés
  2. Frissítés: most már magyar nyelvű a térkép! Köszönet a Pangea blognak.

    VálaszTörlés
  3. Bevallom, eleinte fogalmam sem volt róla, miért írjátok a molyon, hogy nehezen érthetőek az orosz nevek, nem tudjátok követni, hogy ki-hol-merre, és most ennél a posztnál jöttem rá, hogy nekem azért volt érthető, mert a könyv elején ott van a térkép és minden egyes alkalommal visszalapoztam, megnéztem, kikerestem, addig nem adtam fel, amíg össze nem állt a kép. Így már világos, ez a link egyébként nagyon jó, olyan kíváncsi voltam már az állomásokra! :)
    /franny

    VálaszTörlés