2014. szeptember 7., vasárnap

The Heist

http://moly.hu/konyvek/janet-evanovich-lee-goldberg-the-heistJópofa történet egy szélhámos és egy FBI ügynöknő kalandjairól.

A történetből: Kate O'Hare FBI ügynök már évek óta próbálja elkapni Nick Foxot, a híres szélhámost, aki már sok gazdag embert megfosztott vagyonától. Nick ezúttal egy felbecsülhetetlen értékű, vörös gyémántot akar ellopni. Fifikás terve hibátlannak bizonyul, ám a furgonban ülve, kezében a gyémánttal, váratlan dolog történik: egy busz száguldva hajt beléjük, karambolt okozva, és a buszt nem más vezeti, mint Kate O'Hare. Nick őrizetbe kerül, ám sikerül megszöknie a bíróságról. Mikor Kate újra a nyomába ered, rájön, hogy kijátszották, és el kell döntenie, hogy a jó ügy érdekében hajlandó-e az új, veszélyes játékszabályok alapján játszani.

Értékelésem: Érdekes történet, eredeti elgondolás. Először azt hittem, olyan lesz, mint a Castle könyvek (vagy tévésorozat), hogy a pasi (aki itt nem író, hanem szélhámos) a nő mellé kerül az FBI-hoz, és együtt kell felgöngyölíteniük a bűnügyeket. Ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna! Nem fogom lelőni a poént, csak annyit mondok, hogy ennél sokkal jobb ötlettel állt elő a szerzőpáros. Ha ebből forgatnának tévésorozatot, szerintem ez is lenne olyan népszerű, mint a Castle. Legalábbis az alapötlet van olyan jó, sőt, szerintem több potenciált hordoz magában.

A szöveg stílusa gördülékeny, könnyű követni, és a párbeszédek végig tele vannak szőve szellemes megjegyzésekkel. Olyan volt olvasni, mintha egy filmet látnék, nagyon könnyű volt elképzelni mindent: a szereplőket - még a mellékszereplőket is -, a helyszíneket, az akciójeleneteket, és a két főszereplő közti évődést. Bizony, mert hogy némi évődés is van (igaz, nem túl sok). Ők a tiltott gyümölcs egymásnak, hiszen egyikük a törvény embere, másikuk meg illegalitásban él, mégis vonzódnak egymáshoz, és lenyűgözi őket a másik észjárása, személyisége. Na meg a külseje. Itt jegyezném meg, milyen mókásnak tartom a nevüket. Kate az, aki üldözi Nick-et, mégis az ő vezetékneve az O'Hare (hare = nyúl angolul), míg Nické Fox (vagyis róka). Akkor most ki is üldöz kit? Ki a macska és ki az egér ebben a játszmában? Sok utalás van rá - sőt, az előzménytörténetből is kiderül -, hogy Nick mindig túljárt Kate eszén, sőt, szerette cukkolni azzal, hogy a különböző bűntényeknél mindig olyan közel engedte magához, hogy Kate-nek úgy tűnjön, van esélye elkapni őt. Persze sose volt. Egészen mostanáig.

Összességében nekem nagyon tetszett a történet, az eredeti ötlet, a kellemes humor, és a kreatív megtévesztő akciók.

Értékelésem: 4 / 5

A könyvsorozat részei:
  Fox and O'Hare 0,25: The Shell Game
  Fox and O'Hare 0,5: Pros and Cons
  Fox and O'Hare 1: The Heist - A nagy zsákmány
  Fox and O'Hare 2: The Chase
  Fox and O'Hare 3: The Job
  Fox and O'Hare 3: The Scam (várható megjelenés: 2015. szeptember 15.)

Hasonló könyvek:
Heat Wave - Hőhullám
This Pen for Hire
Kakukkszó

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése