2014. július 13., vasárnap

Chili és csokoládé

http://moly.hu/konyvek/susan-mallery-chili-es-csokoladeA Buchanan testvérek élete továbbra sem egyszerű, de legalább a szerelem megédesíti a mindennapokat.
 
A történetből: Reid Buchanan híres baseball játékos volt, és bár sérülése miatt már egy éve nem sportol, még mindig a nők kedvence. Nem titok, hogy rengeteg nővel volt már dolga, többnyire a csinos, nagy mellű, nem túl eszes fajtából. Most azonban folyton azon kapja magát, hogy Lori elvárásainak szeretne megfelelni, és ez teljesen érthetetlen, hiszen Lori tipikusan olyan nő, akit ő messziről elkerül: rendkívül intelligens, gyorsan vág az esze, felvágták a nyelvét, néha parancsolgató, és nagyon előnytelenül öltözködik, sosem sminkel, a haját pedig mindig összefogva hordja. Reid megszokott életvitele azonban akkor borul fel igazán, amikor megjelenik róla egy lejárató újságcikk, amely azt taglalja, hogy milyen gyengén teljesít az ágyban, ráadásul nem veszi ki a részét a jótékonysági eseményekből, és cserben hagyja a gyerekeket is.

Értékelésem: Bár a könyv felütése meglehetősen bugyuta ezzel a lejárató újságcikkel, és az azon való rágódással, hogy Reid jó-e az ágyban, a könyv azért továbbra is hozza az előző részek alapján elvárt színvonalat. Gloria, az undok nagymama megletősen nagy szerepet kap ebben a kötetben, és ahogy várni lehetett az előző rész alapján, próbál változtatni a viselkedésén. Számomra kicsit hiteltelennek tűnt ez az átalakulás, mert túlságosan hirtelen jött, szinte alig küzdött, és mégis rögtön kedves tudott lenni mindenkihez. Aztán később megbékéltem ezzel, mert mintha utólag próbálta volna finomítani ezt a változást az író. Ezenkívül Reid húga, Dani életének alakulását követhetjük még nyomon, valamint Lori ambivalens érzéseit, és családi hátterét ismerjük meg. A recept a szokásos: könnyed hangvételű élcelődések váltakoznak a komolyabb, időnként akár szívfacsaró részekkel. Nekem bejött.

Értékelésem: 4,5 / 5

A könyvsorozat részei:
 Buchanan testvérek 1: Citrom és osztriga
 Buchanan testvérek 2: Fahéj és karamella
 Buchanan testvérek 3: Chili és csokoládé
 Buchanan testvérek 4: Koktél és cseresznye

További könyvek az írótól: Christmas on 4th Street

Hasonló könyvek:
Jane vékony jégen táncol
Scarlet Beginnings
Ments meg!
Tökéletes ajánlat

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése