2014. június 29., vasárnap

Fahéj és karamella

http://moly.hu/konyvek/susan-mallery-fahej-es-karamellaSenkit se tévesszen meg a borító és a cím: ez egy fordulatokkal teli, tartalmas történet, amibe könnyen belefeledkezik az ember.

A történetből: Walker Buchanan a haditengerészetnél szolgált, és még mindig rémálmok gyötrik. Nem találja a helyét a civil életben, és bár dúsgazdag, mégis elvonultan él egy olcsó kis lakásban. Elissa, az alsó szomszédja egyedül neveli kislányát, és köszöni szépen, jól boldogul. Igaz, hogy a pénznek szűkében van, de ő aztán nem szorul könyöradományra! Így rendkívül kellemetlen helyzetbe kerül, amikor Walker a régi, már vagy százszor újra foltozott autógumiját a szervízben lecserélteti egy vadonatújra. Most nyögheti a részleteket valami olyanért, amit nem is akart megvenni. Még nagyobb baj, hogy a gyermekének az apja mindig rájuk talál, hiába utaznak városról városra. Már egy ideje nem jelentkezett, de Elissa jól tudja, hogy bármelyik pillanatban megjelenhet náluk.

Értékelésem: Méltó folytatása az előző kötetnek, a Citrom és osztigának, mert továbbra is egymást érik a cselekmények. Bár egy korábbi könyv folytatásáról van szó, mégis különálló a történet, ezért akár önmagában is nyugodtan olvasható. Az előző könyvben megismert szereplők itt is mind megjelennek, tovább követhetjük sorsukat, de új szereplőkkel is bővül a kör, például Elissaval, a történet női főszereplőjével. Elissát könnyű megkedvelni, mert nemcsak jószívű, de talpraesett, önálló, és független nő, bár azért néha neki is jól jön némi segítség - még ha nem is szívesen ismeri ezt el. Walker ezzel szemben egy elveszett lélek, erős, katonás külsőbe csomagolva. Szerencsére most se csak róluk szól a történet, hanem nagy súlyt kapnak a mellékszereplők is, ami sokkal színesebbé teszi az olvasmányt. Walker nagymamája, Gloria még mindig maga a sátán, Elissa kislánya ezzel szemben imádni való kis tündérke, a szomszéd idős néni pedig mindig találóan mutat rá a dolgok lényegére. A Buchanan testvérek élete is halad tovább, kinek a szokásos mederben, kinek újabb fordulatokkal tarkítva.

A történet továbbra is egy érzelmi hullámvasút, amire ha egyszer felszállsz, nincs leszállás, amíg a könyv végére nem érsz. A múlt titkai és váratlan fordulatok szövik át a regényt. Az egyetlen bajom a könyvvel az volt, hogy túl rövidnek éreztem. De beismerem, csupán azért, mert faltam a betűket, és pikk-pakk kivégeztem. További két kötet vár meghódításra, és kíváncsian várom a további fejleményeket a Buchanan család életében.
 
Értékelésem: 5 / 5

A könyvsorozat részei:
 Buchanan testvérek 1: Citrom és osztriga
 Buchanan testvérek 2: Fahéj és karamella
 Buchanan testvérek 3: Chili és csokoládé
 Buchanan testvérek 4: Koktél és cseresznye

További könyvek az írótól: Christmas on 4th Street

Hasonló könyvek:
Madarak és méhek
Jane vékony jégen táncol
Ments meg!
Scarlet Beginnings

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése