2014. június 21., szombat

Citrom és osztriga

http://moly.hu/konyvek/susan-mallery-citrom-es-osztrigaA Buchanan testvérek sorozat első kötete tele van érzelmekkel, meglepő fordulatokkal és szerethető karakterekkel.

A történetből: Penny, a város egyik legjobb séfje, saját éttermet szeretne nyitni, de nincs még meg hozzá a tőkéje. Azonban volt férje, Cal olyan állást kínál neki, amellyel pár éven belül megkeresheti a hiányzó összeget. Így lesz Penny a rossz hírnevű, csőd szélén álló Öreg Halász étterem új séfje. Csakhogy nem tűnik bölcs dolognak az exférjével együtt dolgozni, főleg, hogy még mindig vonzódik hozzá. Ráadásul a szerződés aláírásakor Penny azt sem árulta el Calnek, hogy kisbabát vár.

Értékelésem: Rendkívül jól megírt, szépen felépített történet, ami végig fogva tartotta a figyelmemet. Az összes szereplőt megszerettem, egyedül persze a nagymamát nem, aki az Antikrisztus szerepét kapta. Nagyon tetszett, hogy a könyv nemcsak Pennyről és Calről szólt, hanem időnként a mellékszereplők is előtérbe kerültek, és meglepő dolgok derültek ki róluk. Már csak azért sem vártam ezt, mert a Citrom és osztriga egy négy részes sorozat első kötete, és minden kötetben az egyik Buchanan testvér áll középpontban. Mégis sokminden kiderült róluk már ebben a kötetben is.

A könyv tele van érzelmekkel, sokszor mintha egy hullámvasúton ülnénk: a legnagyobb öröm közben kaphatunk egy gyomorba rúgást, vagy éppen fordítva, nagy fájdalmat és aggódást is követhet mindent elsöprő boldogság. Talán ez az egyik oka annak, hogy magához bilincsel a történet, és egy percre sem ereszt. De hasonlóan fontosak a szerethető szereplők, a súlyos titkok és a jó történetvezetés. Fél pontot csak azért vonok le a maximumból, mert Cal nem volt elég hiteles férfi számomra, inkább csak amolyan női ábránd, hogy hogyan is kéne viselkednie.

Értékelésem: 4,5 / 5

A könyvsorozat részei:
 Buchanan testvérek 1: Citrom és osztriga
 Buchanan testvérek 2: Fahéj és karamella
 Buchanan testvérek 3: Chili és csokoládé
 Buchanan testvérek 4: Koktél és cseresznye

További könyvek az írótól: Christmas on 4th Street

Hasonló könyvek:
Valentin-nap és egyéb őrültségek
Jane vékony jégen táncol
Ments meg!
Scarlet Beginnings

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése