2021. június 20., vasárnap

Roadside Crosses

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEie5_KAfyJFAERLIDpG1YweYsOCHKNHc_E-oue6geTM1SuWjBkeimKXeFAyY7WP756PH6qgerSoO-F0m-y2xlJaD6NXAwWyLATeoYFN_AsgJFEvKwMNtGhPIrypT1i1saBCGln_Xc4vsKAI/s1001/Roadside+Crosses.jpgIzgalmas nyomozás az online és a valós világban.

A történetből: Kathryn Dance lélekben még mindig az előző nyomozási ügyénél tart, és a tárgyalás kimeneteléért izgul, amikor új feladatot kap. Az út szélén egy kereszt jelenik meg, méghozzá másnapi dátummal. A megjelölt napon pedig egy fiatal lányt támadnak meg. A szálak a helyi középiskolába vezetnek, aminek tanulói között nemrég halálos autóbaleset történt egy buli után. A balesetért felelős srácot mind az interneten, mind otthonában és munkahelyén egyre többet zaklatják. Lehetséges, hogy ennek hatására annyira bepöccent, hogy bosszút akart állni a zaklatóin?

Értékelésem: Izgalmas regény volt, élveztem az olvasását annak ellenére, hogy a sorozat első részéhez nem volt szerencsém. Viszonylag sok visszautalás volt az előző ügyre, de szerencsére úgy megmagyarázva, hogy sikerült követnem az eseményeket, és emiatt ez nem volt zavaró. Érdekes volt, hogy az online zaklatás és az MMORPG játékok mennyire előtérbe kerültek, és hogy a rendőrség még egy informatikus professzort is segítségül hívott, aki türelmesen mindent elmagyarázott nekik (és az olvasónak). Manapság az internetes zaklatás senkinek nem új fogalom, de ez a regény 12 évvel ezelőtt, 2009-ben jelent meg, amikor ez még valóban új jelenség volt. A fiatal professzor alaposan ellát minket mindenféle szakszóval, és mindeközben izgulhatunk, hogy vajon kialakul-e valamiféle vonzalom közte és Kathryn között.

Node a regény persze nem románcról szól, hanem gyilkosságokról, kegyetlenségről, fenyegetésekről és az elmaradhatatlan nyomozásról. Ráadásul mindeközben Kathryn családja is bajba kerül, amikor gyilkossági váddal letartóztatják az anyját. Kathryn előző gyilkossági nyomozása során ugyanis az egyik rendőrtiszt súlyos égési sérülésekkel kórházba került, és állapota annyira súlyos volt, hogy a saját haláláért könyörgött Kathryn anyjának, aki az egyik nővér a kórházban. Valaki végül segített rajta. Így tehát míg Kathryn tidédzsereket hajkurászik, újabb gyilkosságokat igyekszik megakadályozni, és az anyjáért izgul, még morális kérdésekkel is szembe kell nézzen. No meg mindeközben gyerekeket nevel, habár ez már nem volt túl hiteles számomra.

Érdekes és izgalmas regény volt, nem bántam meg, hogy elolvastam.

Értékelésem: 4 / 5

Hasonló könyvek:
Heat Wave - Hőhullám
Nyom nélkül
Loveclub
Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése