2020. december 3., csütörtök

Karácsonyi könyvajánló 2

A tegnapi könyvajánló folytatásaként, ahogy ígértem, itt a második lista. Ebben olyan karácsonyi könyveket mutatok be, amiknek (egyelőre?) nincsen magyar fordításuk, de angol nyelven olvashatóak. Remélem, sikerül kicsit ráhangolódni általuk a közelgő ünnepekre.

5 karácsonyi könyv angol nyelven, amiket szerettem:


1. Snowflakes at Mistletoe Cottage


A gyönyörű borító csodálatos történetet rejt. Esme ételtechnikus, a kulisszák mögött dolgozik egy főzőshowban. Egy rosszul sikerült nap végére azonban nemcsak az állását veszíti el, hanem a barátját is, akivel egészen eddig együtt lakott. Így most nemcsak a jövőképét veszítette el, de nincs is hova mennie lakni. Ebben a romantikus chick-lit történetben Esme talpra állását követhetjük végig, ami bizony igencsak rögös út, mégsem túl drámai, hanem sokszor humoros fordulatot vesz a történet. Nagyon szépen váltakoznak a regényben a szomorú, a kedves, és a humoros részek, így igazán kuckózós, kellemes kikapcsolódást nyújt a könyv.

Azoknak ajánlom a regényt, akik szeretnek olyan történetet olvasni, ami egy kihívásokkal teli újrakezdésről szól.

Ha többet is szeretnél tudni a könyvről, akkor ide kattintva éred el a blogbejegyzésemet.


2. Claus


Ez a könyv igazán meglepett. A Claus ugyanis egy sci-fi regény: az elfek az Északi Sarkon élnek, és technológiailag sokkal fejlettebbek az embereknél, ám rejtőznek előlük. Vezetőjük Jack, akitől rettegnek, mert jeges hatalmával félelmben tartja őket. Az ellene fellázadt elfek pedig állandó menekülésben élnek. Ez a szokatlan történet igazi tudományos-fantasztikus drámát rejt. Akit nem bátortalanít el az író új megközelítése a témához, az a Télapó szokatlan eredettörténetét ismerheti meg a könyvből.

Azoknak ajánlom a könyvet, akik szívesen olvasnak egy a megszokottól merőben eltérő karácsonyi történetet. Ha pedig megtetszett, olvasd el a folytatásait is!

Ha többet is szeretnél tudni a könyvről, akkor ide kattintva éred el a blogbejegyzésemet.


3. Christmas on the Little Cornish Isles


Egy igazi romantikus regény ez, idilli szépségű környezetben, a Scilly-szigeteken Angliában, Cornwalltól dél-nyugatra. A szigetek lakói turizmusból élnek, és habár szeretik a munkájukat, mindennapos küzdelem számukra, hogy anyagilag fenntartsák magukat és a vállalkozásaikat. Az ausztrál Patrick ebbe a környezetbe csöppen be, és vállal alkalmi állást a kocsmában Maisie-nél. Maisie-nek ugyan szüksége van a segítő kézre az üzletben, de mivel a kezdetektől vonzódik a férfihoz, rossz érzése van az alkalmazásával kapcsolatban.

A romantikus lelkeknek ajánlom a könyvet.

Ha többet is szeretnél tudni a könyvről, akkor ide kattintva éred el a blogbejegyzésemet.


4. Wrapped Up for Christmas


Ha egy kedves, romantikus történetre vágysz, amiből árad a karácsonyi hangulat, akkor ez jó választás lesz. Angie-nek hirtelen ér véget a kapcsolata, ami az állásába is belekerül, ezért a karácsonyi időszakra hazaköltözik a szüleihez. Hamarosan azonban rádöbben, hogy az utolsó havi fizetését sem kapta meg, és üresen áll a bankszámlája. Ezért végül állást vállal a helyi plázában, ami ugyan messze nem álmai állása, de némi pénzt hoz a konyhára, és arra is jó, hogy elterelje a gondolatait.

A romantikus történeteket kedvelő olvasóknak ajánlom ezt a könyvet is.

Ha többet is szeretnél tudni a könyvről, akkor ide kattintva éred el a blogbejegyzésemet.


5. Home for Christmas


Ha eleged van a csöpögős romantikus történetekből, és inkább egy thrillerre vágysz, akkor a Home for Christmas a te könyved. Itt aztán nincsenek cuki rénszarvasok, se rózsaszín szívecskék. Van helyette egy lassan kibontakozó családi dráma, amiből megtudhatod, hogy a 18 éves Ginny miért az utcán él. Nem egy vidám történet ez, de nem is vágyik mindenki cukormázra.

Azoknak ajánlom a könyvet, akik nem szeretik a megszokott karácsonyi, cukiságtól ömlengő történeteket, hanem inkább drámai thrillereket olvasnak.

Ha többet is szeretnél tudni a könyvről, akkor ide kattintva éred el a blogbejegyzésemet.

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése