2016. június 28., kedd

A legjobb kép róla

http://moly.hu/konyvek/isabel-wolff-a-legjobb-kep-rolaEgy portréfestő és modelljei titokzatos élete.

A történetből: Ella portréfestő, már gyerekkorában is szeretett rajzolni. Főleg apjáról készített képeket, aki elhagyta őket, ezért igyekezett arcának minden részletét felidézni. Most egy jótékánysági aukción árverezik a lehetőséget, hogy valakit lefessen. Ella legnagyobb meglepetésére a licitet saját húga nyeri, aki, mint kiderül, vőlegényét, Maxet akarja megörökíteni. Ella ki nem állhatja Maxet, mert tudja róla, hogy nem hűséges típus. Most viszont muszáj lesz 6 órát kettesben töltenie vele, amíg megfesti a portréját.

Értékelésem: Ennek a könyvnek a hangulata nagyon hasonló volt számomra az A férjem valamit titkol című regényéhez. Mindkettő befelé forduló, kicsit rejtélyes, enyhén nyomasztó és szomorkás. Ám ennek a története kicsit jobban tetszett. Talán leginkább azért, mert itt jobban haladtak az események már a regény kezdetén is. Több szála is volt a történetnek, bár a legfontosabb határozottan Elláé. Mellette azonban lassanként kibontakozott a modelljeinek élete is, ami sokszor nem úgy alakult, ahogy eleinte vártuk volna. Elég ügyesen intézte az írónő, hogy erős gyanút keltsen valami iránt, csak azért, hogy aztán később kiderüljön, tévútra vezetett minket, és valójában más megoldása van a dolognak.

Tehát igazából a történettel nagyjából elégedett voltam, de valahogy nem az én világom volt az egész. Se a szereplőkkel, se a hangulattal nem tudtam azonosulni. Időnként szívesen olvasok ilyen szomorkásabb, lassabb sodrású lélekrajzi történeteket, de mégsem érzem magaménak ezeket. Ez nem a könyv hibája, az én személyiségem egyszerűen nem passzol ezekkel a regényekkel.

Értékelésem: 3,5 / 5

Hasonló könyvek:
A férjem valamit titkol
Utóirat: Szeretlek!
Karácsony New Yorkban
Keddi nők
The Jane Austen Book Club

Kövess Bloglovin-on

3 megjegyzés:

  1. Jé! Pedig a borító alapján valahogy olyan bohémnek, vidámnak, kedvesnek tűnik a történet! :)) Olyan jó hangulatú!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez érdekes, nekem a borító se tűnik vidámnak! :) A nő elfordul tőlünk, magába zárkózik. Nekem ez jön le a képről. :)

      Törlés
    2. Annyira király, hogy mennyire máshogy tudunk látni 1-1 dolgot. :D

      Törlés