2015. február 4., szerda

Until Midnight

http://moly.hu/konyvek/melissa-landers-until-midnightRövid karácsonyi szösszenet az Alienated sorozathoz.

A történetből: Aelyx és Cara próbál minél több időt együtt tölteni, mielőtt szétválnának útjaik. Mivel nemsokára karácsony lesz, Aelyx fejébe veszi, hogy ünnepi hangulatot varázsol Cara számára, de keveri a szezont a fazonnal.

Értékelésem: Hát ez elég gyengécske volt. Igaz, nem is lehet sokat várni egy két kötet közötti, rövid történettől, főleg ha még karácsonyi is. Úgyhogy nem volt magas a mércém, mégis alulmúlta. Kezdjük ott, hogy tök hirtelen ért véget, kb. a 30-ik oldalon, pedig összesen kb. 100 oldal van. (A többi mind betekintő a másik két kötetbe.) Szerintem ez az ügyetlenkedés a karácsonyi szokásokkal tökre nem jellemző Aelyx-re, hiszen az első kötetből kiderült, hogy a Föld történelmét nagyon alaposan megtanulta még az utazása előtt, és a keresztény vallásról is tudja az alapokat, ezért nem gondolnám, hogy képes ennyire bénázni is. Számomra kicsit kiesett itt a szerepéből. Ha eltekintek ettől, akkor ez egy kedves, romantikus kis szösszenet, amiben gyakorlatilag nem történik semmi.

Nem ajánlom, hogy bárki is úgy olvassa el, hogy az Alienated-et még nem olvasta előtte, mert annak minden lényeges mozzanatát megemlítik. Ez inkább emlékeztető azoknak, akik már olvasták, nem pedig kedvcsináló a többieknek.

Értékelésem: 2,5 / 5

A könyvsorozat részei:
 Alienated 1: Alienated - Elidegenítve
 Alienated 1,5: Until Midnight
 Alienated 2: Invaded
 Alienated 3: United

További könyvek az írótól: Starflight duológia

Hasonló könyvek:
Túl a végtelenen
Bah, Humbug!
Shadows

Kövess Bloglovin-on

4 megjegyzés:

  1. (Akkor ennek is sok értelme volt. :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen... Mondanám, hogy ez tipikusan a pénzért készült, ahogy azt a molyon írtad, de mivel ingyen adják Amazonon, valószínűleg ez se igaz. Inkább talán csak azért, hogy fenntartsák az olvasók lelkesedését, amíg megjelenik az új rész. Bár végülis akkor ez is azt jelenti, hogy a pénz miatt készült, mégha nem is konkrétan ebből várják, hanem majd a következő kötetből a bevételt. Na ezt most jól megmondtam, nem is folytatom tovább az elmélkedést. :)

      Törlés
    2. Értem, hova akarsz kilyukadni :D Azért én szeretem elolvasgatni az ilyen fél részeket is, ha jó - ha nem jó. Amúgy a fanoknak tuti bejött ez is ;))

      Törlés
    3. Én is el szoktam olvasni ezeket a fél részeket, de eddig többnyire csak csalódást okoztak. Nem értem, miért ne lehetne valami újat kitalálni, ami izgalmas, nem túl hosszú, és nem befolyásolja a továbbiakat. Na mindegy, igazad van, a nagy fanoknak valószínűleg ígyis-úgyis tetszik.

      Törlés