2015. február 7., szombat

Invaded

http://moly.hu/konyvek/melissa-landers-invadedAz Alienated folytatása nem okoz csalódást.

A történetből: Cara és Aelyx útjai szétválnak: míg Aelyx visszatér a Földre, hogy Syrine-el turnéra induljanak népszerűségük növelésének édekében, addig Cara a L'eihr bolygóra utazik. Nem könnyű beilleszkednie, hiszen a legtöbb L'eihr gyűlölettel tekint rá, de legalább vele van testvére, Troy is. Míg Cara-t iskolatársai megpróbálják bemártani, és ezzel elejét venni a két bolygó közti szövetségnek, addig a Földön Aelyx életére törnek. Cara szertartásán pedig, amikor új állampolgárnak avatják, a legfurcsább dolog történik: egy tárgy zuhan le az égből, és Az Út tagjai meg sem lepődnek.

Értékelésem: Bevallom, egy picit lassúnak éreztem az elejét, kicsit nehézkesen indultak be az események. De fokozatosan egyre pörgősebb lett a történet, és a közepén már csak kapkodtam a fejemet. Nehéz volt letenni, mert mindig történt valami izgalmas, vagy meglepő. Ismét váltott szemszögből olvashatjuk a történetet, mint az előző kötetben, de mivel most külön bolygón van a két főszereplő, ezért két teljesen különálló szálon fut a cselekmény.

Akinek tetszett az Alienated, az nem fog ebben sem csalódni, mert ez is hozza annak a színvonalát. Sok izgalmas cselekmény, meglepő fordulatok, rejtély, titkok, érzelmek... minden, ami egy ilyen regénybe kell. Azt egyébként még nem tudni, hogy lesz-e folytatás, eredetileg csak két részt terveztek, és az eladási számoktól függően lehet, hogy egy harmadik könyv is készül majd. Én a magam részéről örülnék neki, és számomra úgy tűnik, hogy az írónő is így készült, mert hagyott még helyet a folytatásnak. Ugyan lezárta a történetet, de egy-két kérdést még nyitva hagyott. Én kíváncsi lennék azokra a dolgokra is, amikre eddig nem derült fény, és szerintem pont ezekről szólna egy harmadik kötet. Úgyhogy hajrá rajongók, tessék megvenni a könyvet, az Amazonon még mindig 44%-os kedvezménnyel lehet kapni!

Értékelésem: 4,5 / 5

A könyvsorozat részei:
 Alienated 1: Alienated - Elidegenítve
 Alienated 1,5: Until Midnight
 Alienated 2: Invaded
 Alienated 3: United

További könyvek az írótól: Starflight duológia

Hasonló könyvek:
Obszidián
Túl a végtelenen
Extras

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése