2019. január 11., péntek

Christmas ​on the Little Cornish Isles

https://moly.hu/konyvek/phillipa-ashley-christmas-on-the-little-cornish-islesKedves karácsonyi történet egy elszigetelt közösségben.

A történetből: Maisie késő ősszel találkozik a jóképű ausztrál fickóval, akitől egy csókváltás után azonnal elmenekül. Pár napra rá újra összefutnak Maisie kocsmájában, és bár Patrick eredetileg elhagyni készült a Cornish szigeteket, mégis váratlanul jelentkezik a kocsma betöltetlen posztjára pultosnak. Maisie igyekszik tisztán szakmai kapcsolatot kiépíteni Patrickkel, hiszen alig egy éve volt, hogy csúnyán összetörték a szívét, és Patricket ráadásul alig ismeri. Vajon Patrick mit rejteget előle?

Értékelésem: Meglepően jó volt ez a történet. Mindig lutrinak érzem az ilyen jellegű, hasonló borítójú könyveket, mert olyan sokszor futottam már bele silány minőségű, túlságosan sablonos és egyszerű történetbe. Ez azonban kifejezetten jó volt. Nem voltak vontatott, se unalmas részek, és bár az alapszituáció igencsak sablonos, mégis sikerült teletölteni olyan apróságokkal, amik miatt egyedinek éreztem. Eleve a helyszín is különleges, Maisie háttértörténete, a misztikus Hugo, na és a kocsma mint közösségi színtér. Nemcsak romantika van ebben a regényben, hanem a mindennapi megélhetésért küzdő kis közösség, akik túlságosan jó ajánlatot kapnak azért, hogy eladják mindenüket, és olyan helyre költözzenek, ahol könnyebb az élet. Maisie, habár maga is gyötrődik az ajánlat miatt, felveszi a kesztyűt, és mindent megtesz azért, hogy összefogásra bírja a sziget lakóit.

Habár a történet váltott szemszögű, mégis úgy érzem, főleg inkább Maisie-ről szólt. Jót tett a történetnek, hogy kb. felerészben Patrick mesélte el, mégis valahogy Maisie-re és a szigeten zajló életre összepontsított. Kellemes meglepetés, könnyed kikapcsolódás volt ez a karácsonyi regény.

Értékelésem: 4 / 5

Hasonló könyvek:
A ​Yorkshire Christmas
A Winter Flame
Christmas on 4th Street
Karácsony New Yorkban

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése