2016. október 3., hétfő

The Bronze Key

https://moly.hu/konyvek/holly-black-cassandra-clare-the-bronze-keyA Magisterium sorozat harmadik része sem okozott csalódást.

A történetből: Callum és Aaron számára hamar elröppen a nyár, és az új tanév előtt át kell vegyék kitüntetéseiket Tamarával, Alastairrel és Jasperrel egy ünnepélyes ceremónián. Az ünnepség alatt Call üzenetet kap Celiától, hogy találkozzanak kettesben az egyik teremben. Ám Celia végül nem jön el, és mikor Callum barátai felbukkannak, egy előre nem látott veszély miatt kis híján mindhárman ott hagyják a fogukat. Ám a legnagyobb bajra csak ezután derül fény, ugyanis az egyik diákot holtan találják.

Értékelésem: Jó kis könyv volt, továbbra is színvonalas a sorozat. Elsősorban az tetszik, ahogy fejlődik az egész: a történet, a karakterek, a problémáik. Az külön jó pont, hogy a megfelelő helyeken újra emlékeztettek az előző kötetekben történt fontos eseményekre, így mindent értettem, nem úgy, mint a nemrég olvasott United-nél az Alienated sorozatból.

Azt mondjuk elég hamar megsejtettem, hogy ki áll a Call elleni támadás mögött, úgyhogy ez egyáltalán nem okozott meglepetést, mégis több más meglepő, sokkal jelentősebb változás is történt a regény végére. Akár azt is mondhatom, hogy a lezárás eléggé sokkoló, rám legalábbis így hatott.

Értékelésem: 4 / 5

A könyvsorozat részei:
 Magisterium 1: The Iron Trial - Vaspróba
 Magisterium 2: The Copper Gauntlet - A rézkesztyű
 Magisterium 3: The Bronze Key - a magyar megjelenés időpontja még nem ismert
 Magisterium 4: The Silver Mask- angol nyelvű megjelenés 2017-ben
 Magisterium 5: The Enemy of Death


Hasonló könyvek:
The Lightning Thief
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
De mi került a pitébe?

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése