2016. július 13., szerda

A Murder in Time

Gyilkosvadászat a jelenben és a múltban.

A történetből: Kendra Donovan fiatal kora ellenére már különleges ügynök az FBI-nál. Főként sorozatgyilkosok profilelemzésével foglalkozik, de mivel ő maga egy eugenetikai kísérlet részeként született, ezért jóval több területen tudta kiképezni magát, mint munkatársai. Így például éles bevetéseknél is megállja a helyét. Ám az egyik rajtaütés rosszul sül el, és Kendra kollégáit megölik. Kendra elhatározza, hogy bosszút áll, ezért elutazik Angliába egy vidéki kastélyba, ahol a mészárlásért felelős férfival találkozhat. Ám Kendra végül menekülni kényszerül, és egy titkos átjárón keresztülhaladva a 19. század elején találja magát. Amikor az idilli környezetben egy hullát találnak, Kendra már tudja, hogy okkal érkezett vissza a múltba.

Értékelésem: Azt hiszem, nem olvastam még korábban ilyen modern történelmi regényt, és eléggé tartottam is tőle. Magamtól nem is választottam volna ilyet, de a Big Library Read nevű globális könyvklubban már régóta szerettem volna részt venni, és érdekelt a krimi szála a történetnek, továbbá úgy láttam, most esélyem is van időre befejezni a könyvet. Sajnos végül ezt nem sikerült, kifutottam az időből. Majd talán legközelebb.

Bevallom, a prológus végén kis híján abba is hagytam az olvasást. Ott ugyanis a (múltbeli) gyilkos szemével láthatjuk az egyik áldozat kezdeti kínjait, és nekem a múltkori Fatal Affair c. olvasmányom után most egy időre elegem lett a brutalitásokból amúgy se szeretem az ilyesmit, úgyhogy így már különösen soknak éreztem. De nem akartam ilyen könnyen feladni, és jól is tettem, mert a jelenkorban játszódó rész nagyon tetszett. Aztán ahogy a múltba került a főhős, megint elbizonytalanodtam, mert éreztem, hogy nem egészen az én világom a 19. század. De végül megkedveltem a szereplőket, és végig próbáltam találgatni, hogy ki lehet a gyilkos. Nem volt könnyű, mert sok szereplő volt, akiknek nem tudtam megjegyezni a nevét, és persze mind nagyon gyanús volt. De egy idő után kilogikáztam, hogy ki lehet az elkövető, és végül igazam is lett, de még így is volt plusz csavar a történetben. A lezárás pedig egyáltalán nem olyan volt, mint számítottam. De azt hiszem, jobb is így.

Összességében végülis tetszett a regény, mégha nem is maradéktalanul.

Értékelésem: 3,5 / 5

Hasonló könyvek:
Heat Wave - Hőhullám
Fatal Affair
Locke Lamora hazugságai
Tövisek hercege

Kövess Bloglovin-on

2 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, nem az én pályám a könyv, tényleg nem azon van a hangsúly, ami nekem fontos. :D Azért örülök, hogy végül elolvastad és nem hagytad abba az elején. Az ilyen kínzós dolgokat én sem bírom. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem volt vészes a kínzás sem, csak én addigra már megcsömörlöttem a korábbi olvasmány miatt ezekkel, és így azt a keveset se olvastam szívesen.

      Törlés