2016. június 12., vasárnap

Nem zörög a haraszt

http://moly.hu/konyvek/jill-mansell-nem-zorog-a-harasztSablonos kezdetű, de meglepetéseket tartogató romantikus limonádé.

A történetből: Tilly hirtelen ötlettől vezérelve otthagyja londoni életét és leköltözik egy kisvárosba, ahol barátnője is él. Mindenesként kap munkát Maxnél, ahol a háztartás vezetése és a tizenéves lány furikázása mellett a férfi lakberendezői munkájába is be kell segítenie. Max szívdöglesztő barátja, Jack mintha Tillyre is ki akarná vetni hálóját, de mivel Jack útját egyéjszakás kalandok és összetört szívek jelzik, ezért mindenki igyekszik megakadályozni, hogy Tilly legyen a következő trófeája. Mindeközben Tilly barátnője, Erin titkos kapcsolatot folytat egy helyi férfival...

Értékelésem: Nem volt egy kiemelkedő regény. Az eleje kifejezetten sablonos volt, lassú sodrású, és bár voltak benne legalább viccelődő párbeszédek, de valahogy nem tűnt természetesnek a szöveg. Az egész amolyan idilli, vattacukor-szerű, tipikus könnyed történet, amiben nem kell megerőltetnie magát az olvasónak, és nem is történik sokminden. Mindenki bájos, aranyos, van benne szexi férfi, a nőket az foglalkoztatja, hogy milyen ruhát vegyenek fel, de akad itt meleg férfi is, és persze van egy kiállhatatlan nő, akit könnyű utálni. Csakis könnyen emészthető és sablonos szereplők. Olyan semmilyen volt az egész.

Aztán a regény közepénél kezd beindulni a cselekmény, innentől már sűrűbbek a történések, sőt, még egy új (fő)szereplő is felbukkan! Meg kell mondjam, a közepétől már nem unatkoztam egyáltalán, és még meglepetések is értek. Mint kiderül, mégsem olyan cukormázas minden, mert még ebben a kisvárosban is történnek rossz dolgok és váratlan fordulatok. A bájos stílus továbbra is megmarad, de már nem lengi be olyan rózsaszín köd a történetet, mint az elején. Ez a rész már egészen tetszett, de persze nem volt tökéletes, és nem tudta feledtetni a gyenge kezdést.

Szerintem ez sokkal jobb regény lehetett volna, ha az első 150 oldalt kb. 30-50 oldalnyira lerövidítették volna, és kevesebb lett volna Tilly idétlen gyötrődése Jack kapcsán. Ami a pontozást illeti, a könyv első fele csak két pontot érdemel meg, de a későbbi tartalmasabb, érdekesebb folytatás miatt végül feljött 3 pontra. Nem lettem rajongója az írónőnek.

Értékelésem: 3 / 5

Hasonló könyvek:
Felettébb tisztességtelen ajánlat
Elveszett kutyák, magányos szívek
Tökéletes ajánlat
Madarak és méhek

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése