2016. június 15., szerda

Fatal Affair

http://moly.hu/konyvek/marie-force-fatal-affairHelyenként brutális, de olvasmányos krimi romantikus-erotikus szállal.

A történetből: Samnek keményen meg kellett küzdenie azért, hogy elismerjék a munkájában. Nőként nehéz a rendőrnyomozók között érvényesülni, különösen, ha az apja a volt rendőrfőnök. Miután egy rosszul elsült akció miatt gyerekgyilkosnak bélyegezte meg a média, mindent elkövet, hogy legújabb megbízatását, egy szenátor gyilkosságának felderítését kiválóan teljesítse. Egy ilyen nagy horderejű ügy felgöngyölítésével újra bizonyíthat mindenki számára, ám ez azzal is együtt jár, hogy újra találkoznia kell Nickkel, a szenátor első emberével, akivel hat évvel ezelőtt egyéjszakás kalandba keveredett, és akit azóta se tudott kiverni a fejéből. A múltbeli kapcsolatot ráadásul főnökei elől is titkolnia kell.

Értékelésem: Valójában nemcsak ezt a könyvet olvastam el, hanem az előzmény történetét is, a One Night with You-t, ami azt a bizonyos hat évvel korábbi megismerkedésüket és az együtt töltött forró éjszakájukat meséli el. Ez a történet tényleg rövid volt, talán olyan 40 oldal hosszúságú lehetett, de elég jó betekintést adott Sam életébe, és a jellemébe. Úgy érzem, jó, hogy a nagyobb lélegzetű regény előtt elolvastam, mert abban csak nagyon lassan bontakoznak ki a szereplők, viszont így már az elejétől kezdve jobban megértettem őket.

A Fatal affair egy durva gyilkossági ügyet dolgoz fel, és itt a "durva" szó alatt azt értem, hogy brutálisat, kissé gyomorforgatót. Számítson rá, aki elkezdi olvasni, hogy vannak benne igen kemény részek! Ez a brutalitása nekem nem igazán tetszett, nem az én világom az ilyesmi. A nyomozás egyébként érdekes, és Sam rendőr kollégái is jó szereplők voltak.

http://moly.hu/konyvek/marie-force-one-night-with-youA másik, ami jelentős a krimi mellett, a romantikus-erotikus szál. Számomra túl csöpögős és túlontúl érzelgős volt ez a fenenagy szerelem és szenvedély, ami fűtőtte őket, és hiteltelennek tűnt, hogy egy-két napnál tovább nem is bírták megtartóztatni magukat, holott a férfi a legjobb barátját gyászolta, a nőnek pedig az egész karrierje forgott kockán. Ami Nicket illeti, az ő személyiségét nem éreztem igazán kidolgozottnak. Ő leginkább csak egy hihetetlenül jóképű és jó testű, nagyon figyelmes és kedves pasi, aki persze világklasszis az ágyban. Nagyjából ennyit tudunk meg róla, meg még annyit, hogy nehéz gyerekkora volt. Egy kliséhalom, semmi más. A kapcsolatukban egyedül Sam az érdekes, és ő viszi a nyomozást is a hátán.

A regény stílusa egyébként nagyon jó, általában a szereplők is jól kidolgozottak, külön egyéniségek voltak, bár mint írtam, Nicktől nem voltam különösebben elragadtatva, ő csupán nyálcsorgatásra volt való. A nyomozás nagyjából rendben volt, bár valamivel részletesebb volt a kelleténél, és néha véletlenül derültek ki olyan dolgok, amiket egy alapos háttérvizsgálattal már sokkal hamarabb ki kellett volna derítenie a rendőrségnek. A regény végén a gyilkos személye se lepett meg, mert a lassanként kiderült információk alapján elég kézenfekvőnek tűnt számomra, és nem is értem, hogy a főszereplők hogy nem jöttek rá.

Összességében nem volt ez rossz regény, de úgy igazán jó se, mert mind a nyomozás, mind a romantikus szál hagyott némi kívánnivalót maga után. A szöveg viszont nagyon olvasmányos, így azoknak valószínűleg tetszeni fog a regény, akik nem bánják a brutális gyilkosságokat.

Értékelésem: 3 / 5


A könyvsorozat részei:
 Fatal 0.5: One Night with You
 Fatal 1: Fatal Affair
 Fatal 2: Fatal Justice
 Fatal 3: Fatal Consequences
 Fatal 3.5: Fatal Destiny
 Fatal 4: Fatal Flaw
 Fatal 5: Fatal Deception
 Fatal 6: Fatal Mistake
 Fatal 7: Fatal Jeopardy
 Fatal 8: Fatal Scandal
 Fatal 9: Fatal Frenzy
 Fatal 10: Fatal Identity várható megjelenés: 2016. július 26.

Hasonló könyvek:
Home for Christmas
Türkizkék óceán
Loveclub
Heat Wave - Hőhullám

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése