2015. augusztus 26., szerda

Word Play

http://moly.hu/konyvek/amalie-silver-word-playRomantikus-erotikus szatíra pörgős stílusban, tele humorral.

A történetből: Michael eredetileg krimiíró, de mivel a krimi manapság csak keveseket érdekel, nem tud megélni belőle. Ezért álnéven erotikus könyveket kezdett írni, amik rögtön felkerültek a bestseller listákra. Csakhogy Michael nem elégedett a sikerével, ugyanis nem tud megbékélni önmagával, szégyenli, hogy ilyen könyveket ír. Féltve őrzi a titkát, nehogy a barátai, vagy rokonai megtudják, mert nem lenne képes a szemükbe nézni. Csakhogy mégis kiszivárog egy fénykép róla, és hogy port hintsen, úgy dönt, igyekszik annyira megváltozni, amennyire csak lehet. Drága öltönyt vesz és eljátsza a sikeres, magabiztos író szerepét. Ekkor találkozik össze az ellenállhatatlanul gyönyörű Monicával, aki a legnépszerűbb blogger az Interneten. Michael azóta nem követi az olvasói véleményét, amióta Monica lehúzó kritikát tett közzé a könyvéről.

Értékelésem: Jó humorú könyv, volt benne néhány nagyon vicces beszólás, de emellett helyzetkomikumra is épített. Nem kell komolyan venni a történetet, mert messze nem hibátlan, de a célja a szórakoztatás, és ezt teljes mértékben teljesíti.  A borítón az áll, hogy "romantikus szatíra", és bizony a szatíra szerintem is jól tükrözi, hogy mit várhatunk a könyvtől. Több olyan dolog is akad a történetben, ami nem túl hihető, vagy nem elég megalapozott, ilyen például az a furcsa gondolat, hogy remélhetőleg majd senki nem ismeri fel Michaelt, ha máshogy öltözködik és viselkedik. Szerencsére nem veszi magát komolyan a történet, és elő is hozakodik azzal az abszurd párhuzammal, ami önkéntelenül is az olvasó eszébe jut: Supermant se ismerik fel, ha szemüveget vesz fel.

A könyvet olvasva elég sokára derült csak ki, hogy valójában váltott szemszögű a történet. Az elején ugyanis sokáig csak Michael-t ismerjük meg, ő áll a történések központjában, ő meséli és kommentálja nekünk az eseményeket. Azonban amikor megjelenik a színen Monica, onnantól kezdve tőle is kapunk időnként fejezeteket. Talán Michael narrálása kicsit jobban tetszett, mert viccesebb szövegeket lökött, és nem volt annyira kiszámítható és érzelmes, mint a nő. Mindenesetre a sok váratlan, már-már nevetséges fordulat miatt egy percig sem unatkoztam olvasás közben.

Értékelésem: 4 / 5

Hasonló könyvek:
Jane vékony jégen táncol
Csábíts el!
Citrom és osztriga

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése