2015. május 27., szerda

Dexter79 értékelése a Csokoládéról - Mini-könyvklub

Lehet, hogy én leszek az egyetlen, lehet nem fogtok velem egyetérteni, de nekem nem tetszett a könyv. Alapvetően a romantikus meghatározás is fura volt nekem. Vártam a romantikát benne, de valahogy nem sikerült megtalálnom. Nem láttam soha a filmet, talán csak kis részleteket belőle, de valahogy teljesen másra számítottam a hallottak alapján.

Az elején (az első 20-30 oldalon) nagyon szenvedtem vele, nem akart beindulni a történet. Soknak éreztem a leírásokat (ki sétált az utcán, és pontosan mit hordott, milyen színű volt az ablakpárkány, stb.), amit persze megértek, mert el kell tudnunk képzelni a környezetet, de én szeretem jobban magam elképzelni a dolgokat.

A lelkész karaktere az első pillanattól kezdve ellenszenves volt. Nagyon rossz volt olvasni az ő elbeszélését, néha szinte teljesen felmérgesített. Nagyon távol áll tőlem ez a "vallási fanatizmus", amit a részéről éreztem.

Vivienna karaktere érdekesebb volt, szimpatikus, bár az állandó félelmével és mehetnékjével nem tudtam azonosulni. Viszont jó volt olvasni, ahogy kialakította a saját kis "új világát" (házfelújítás, üzlet), ezt irigyeltem tőle.

Roux szerepe a történetben nekem kicsit kevés volt. Gondolom miatta lett volna a könyv romantikus, de ezt az oldalát én egyáltalán nem éreztem a történetben. Alapvetően nem volt vele baj, magának való ember, de jó szándékú.

Aki a legjobban tetszett az egész könyvben az Armande volt. Imádtam az Öreghölgyet!!! Az én Drága nagymamámra emlékeztetett, aki ami a szívén, az a száján típusú ember volt mindig is.

Igazából néha jó volt a sok csokiról/bonbonról olvasni, de néha meg soknak éreztem. Nem az jutott eszembe, hogy de meg ennék én is egy kis csokit, de valószínűleg ez nem a könyv hibája, hanem az enyém. :)

Semmi mást nem olvastam még az írónőtől, de valamiért még ezek után is kíváncsi vagyok a könyv folytatására. Vajon mit hoz ki a történetből (ami nekem itt kevés volt). 
 
Kövess Bloglovin-on

1 megjegyzés:

  1. Ellenvélemény: Az ennék-egy-csokit szerintem abszolút a könyv hibája... :D Én nem akartam enni, de belém beszélte :D
    Egyébként tetszett az értékelés, vannak pontok, amikkel egyetértek - bólogattam folyamatosan. :')

    VálaszTörlés