2014. november 5., szerda

Új könyvjelzőim

A moly.hu-n Ildótól olvastam azt az ötletet, hogy Pascal Campion képeiből remek könyvjelzőket lehet nyomtatni, ha megfelelő részeket vágunk ki belőle. Nekem is nagyon megtetszettek ezek a képek, és könyvjelzőt úgyis csak egyfélét használtam eddig, amit ugyan nagyon szeretek - Micimackós :) -, de valljuk be, egy-egy krimi vagy thriller olvasása közben elég hangulatromboló tud lenni. Így most elkészítettem magamnak a különböző hangulatú és színvilágú könyvjelzőimet. Van köztük romantikus és borongós is, így most már kedvemre tudok válogatni a könyveimhez. :)


A képeket matt fotópapírra nyomtattatam ki nagyobb méretű fényképekként, és itthon kivágtam őket. (Egy fényképen két könyvjelző volt.) Összesen 760 forintot fizettem a 6 könyvjelzőért, ami szerintem nagyon jó ár. Valójában a két bal felsőt eggyel kisebb méretben is nyomtathattam volna, de ez volt az első pár, amin kikísérleteztem a méretet. Igazából így is jó, most magasságra pont akkorák mint a könyveim, de talán picit jobb lett volna kisebben (és akkor az áruk még olcsóbb lett volna). Ha valaki hasonlót szeretne készíteni, akkor én a 13x18 cm-es szabvány méretet ajánlom. A legnagyobbjaim 15x20 cm-es papírra készültek.

A könyjelzők közül az egyik kakukktojás, mert nem Pascal Campion képe, hanem a két évvel ezelőtti moly.hu-s könyvjelző tervező pályázatra készült. (Sajnos nem tudom, ki a készítője.) Nekem ez tetszett akkor a legjobban, és egészen mostanáig bántam, hogy nem ez lett az első helyezett, mert így nem került nyomtatásba. De most orvosoltam magamnak a problémát. :) Vajon melyik az? ;)

Ugye milyen jól összeillenek? :)
Kövess Bloglovin-on

10 megjegyzés:

  1. Ezek gyönyörűek. *.* Azt hiszem, megihlettél és a közeljövőben én is könyvjelzőgyártásba fogok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki!! :) Ha készítesz, légyszíves linkeld majd be ide, szívesen megnézném én is!

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Ne haragudj, hogy összekommentelem ezt a bejegyzést, de utólag jutott eszembe: a blogomon van egy irodalmi kiegészítők nevű rovat, ahol mindenféle könyves tárgyakat, ékszereket, kellékeket gyűjtök össze, és a mai bejegyzésben nagyon szívesen megmutatnám a könyvjelzőidet, annyira szépek. Természetesen linkelnék a blogodra, hogy más is megtalálhassa, hogyan készítetted őket. Szabad? :)

      Törlés
    2. Nyugodtan kommenteld csak össze, örülök, ha valaki ír! :) Jó tudni, hogy mi tetszik másoknak is.

      Az meg külön öröm számomra, ha tovább viszed a hírét! Nyugodtan vedd át a képeket, és megköszönöm, ha belinkeled a blogomat. Majd meg is nézem munka után, mit írtál a blogodra. :)

      Törlés
    3. Ja és légyszi linkeld majd be azt is, hogy könnyen megtalálja bárki innen is! ;)

      Törlés
    4. :)
      http://olvasasrakijelolt.blogspot.hu/2014/11/irodalmi-kiegeszitok-3.html

      Törlés
    5. Köszi!! :) Nagyon jó kis válogatás lett!

      Törlés
  3. Ó, erre emlékszem, a felső sor középső volt a molyos, igaz? :) Egyébként ez tényleg klassz ötlet, én is kedvet kaptam, olvasó ismerőseimnek nagyon jó ajándék lehet... majd jövőre. XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az a molyos! :) Örülök, hogy kedvet kaptál. Ha készítesz, szívesen venném, ha Te is belinkelnéd majd! :)

      Törlés