2014. október 24., péntek

Opposition

http://moly.hu/konyvek/jennifer-l-armentrout-oppositionAz izgalmas Luxen sorozat lezáró kötete.

A történetből: A luxenek váratlan érkezése semmi jót nem ígér. Máris hatalmas pusztításba kezdtek, városokat rombolnak szét, ártatlan embereket ölnek meg és felveszik alakjukat. Senki nincs biztonságban, és ki tudja, hány városvezető helyét vették már át észrevétlenül a luxenek. Katy-t is elfogják, de így legalább Daemon közelében lehet. Csakhogy Daemon, és testvérei is kegyetlenül bánnak vele, és úgy tűnik, cseppet sem érdekli őket, hogy milyen szörnyűségeknek van kitéve. A Daedalusnak mégis igaza volt a háborút illetően, és úgy tűnik, Daemon és Kat különböző oldalra álltak... De számít ez bármit is, amikor a világ szétesőben van, és nincs, aki megállítsa az inváziót?

Értékelésem: A Luxen sorozat utolsó része is hozta a szokásos formát, tele van izgalommal, fordulattal, és ezúttal már egyenesen az emberiség fennmaradása és a Föld sorsa forog kockán. Nagyon tetszettek a fordulatok, egyedül talán a könyv legvége volt egy picit fantáziátlan. De az is izgalmas és érzelmes volt, úgyhogy nem panaszkodom. Lezárásként még egy epilógust is kapunk, ami szerintem jó ötlet egy ilyen hosszú, és izgalmas könyvsorozat végére. Egy-két kérdés számomra még így is megválaszolatlanul maradt, de lehet, hogy csak túl maximalista vagyok.

Spoiler nélkül nem tudok többet írni, a lényeg, hogy ezt is érdemes elolvasni, ha a korábbi részek tetszettek. Én majd még nekiveselkedek az (egyelőre?) egyetlen Arum-könyvnek is, az Obsession-nek.

Értékelésem: 4,5 / 5

A könyvsorozat részei:
 Luxen 0,5: Shadows (nincs magyar megjelenés)
 Luxen 1: Obsidian - Obszidián
 Luxen 2: Onyx - Ónix
 Luxen 3: Opal - Opál
 Luxen 4: Origin - Eredet
 Luxen 5: Opposition (várható magyar megjelenés: 2015. június 4.)

Hasonló könyvek:
Alienated
A hollófiúk
Csúfok
Túl a végtelenen
Keserű ébredés

Kövess Bloglovin-on

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ez a sorozat sajnélom hogy az 5 még nem jelent meg magyarul, pedig azt is nagyon szeretném elolvasni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem jó esély van rá, hogy a nyár folyamán megjelenik (biztos info-m nincs, de az utóbbi részek kb. félévente követték egymást).

      Törlés
  2. Nem tudjatok, hogy mikor fog magyarul megjelenni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan még nem lehet tudni. Remélhetőleg még a nyáron.

      Törlés