2014. október 23., csütörtök

Csábíts el!

http://moly.hu/konyvek/susan-donovan-csabits-elRomantikus-erotikus történet egy bűnügyi nyomozás alatt.

A történetből: Audie már egy éve folyamatosan fenyegető leveleket kap. Eddig nem vette a leveleket túl komolyan, hiszen az ilyesmi a népszerűség velejárója. Audie ugyanis Házias Helen néven különféle háztartási tanácsokkal látja el az embereket. Szerepel a tévében, újságokban, csak az a kár, hogy ki nem állhatja ezt a munkát. Amikor a levelek tartalma kezd eldurvulni, és gyilkossággal fenyegetnek, Audie bevonja a rendőrséget. A jóvágású ír nyomozó, Quinn rögtön neki is lát a munkának, méghozzá rendkívüli szorgalommal: nemcsak a levélíró kilétét próbálja felderíteni, hanem Audie szívét is igyekszik meghódítani.

Értékelésem: Egyáltalán nem ilyen történetre számítottam. Kezdjük azzal, hogy a borító alapján azt gondoltam, ez egy könnyed szerelmi történet lesz, ami egy szigeten játszódik. A szerelmi történettel igazam volt, bár a nyomozás és a folyamatos fenyegetettség miatt kevésbé könnyed, mint amit a kép sugall. Szigetről egyáltalán nincs szó. Se koktélozásról. Annál inkább Audie életéről és múltjáról. Arról, hogy miért nem volt még egyetlen komolyabb kapcsolata sem, miért fél az elköteleződéstől. És hogyan változtatja meg Audie hozzáállását apró lépésekkel Quinn. A bűnügyi szál nagyon érdekes a történetben, mégis kicsit háttérbe szorul, főleg a könyv első felében. Kicsit azt a benyomást keltette bennem, mintha a nyomozók nem is dolgoznának igazán az ügyön. De persze csak arról volt szó, hogy az írónő itt inkább a főszereplők háttértörténetét mutatta be, hogy megértsük, miért úgy viselkednek, ahogy, és miért alakul olyan nehézkesen a kapcsolatuk, a kölcsönös vonzódás ellenére.

A regény stílusa nekem eléggé bejött, olvasmányos volt, bár bizonyos furcsa kifejezések sokat ismétlődtek. Meglepődtem az erotikus jelenetek gyakoriságán és részletességén, kicsit talán túl sok volt számomra. Jobban örültem volna más arányoknak: kicsit kevesebb erotika, de több nyomozás és a rejtélyes szálak részletesebb kidolgozása. Azért így is kellemes kikapcsolódást nyújtott a könyv.

Értékelésem: 3,5 / 5

Hasonló könyvek:
Ments meg!
The Heist
Tökéletes ajánlat
Heat Wave - Hőhullám
Storm és Stone

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése