2013. december 6., péntek

Keserű ébredés

http://moly.hu/konyvek/karen-marie-moning-keseru-ebredes
Egy cicababa kalandjai a démonok világában.

A történetből: Mac egyszerű, amerikai, fiatal nő, aki előtt még ott áll az élet. Legjobb barátnője a nővére, nincsenek egymás előtt titkaik. Egy nap Mac szörnyű telefonhívást kap, melyben közlik: nővére meghalt Dublinban. Mac rögtön odautazik, és bosszútól hajtva maga próbálja kideríteni, ki ölhette meg nővérét ilyen brutálisan. Privát nyomozása közben lassanként ráébred, hogy semmit nem tudott saját nővéréről, sem az őket körülvevő világról.

Értékelésem: A „Tündérkrónikák” megnevezés meglehetősen félrevezető, szó sincs bájos, jóságos kis tündérekről. Épp ellenkezőleg, ez a szokatlan történet egy rideg, kegyetlen, vérfagyasztó világot mutat be. A cselekmény végig izgalmas, bár ezt túlságosan is ellensúlyozza a főszereplő hiúsága, ami miatt túl sokszor kell olvasnunk az aktuális sminkjéről, frizurájáról, ruhaválasztásáról, napbarnította lábáról. A főszereplő akár korlátoltnak is tűnhet, ami miatt csak a saját megjelenése érdekli, de szerencsére ennél több van benne, igaz, kicsit túl mélyre ásva. Fenn tartja az izgalmat a regény során, hogy Mac senkiben nem bízhat meg, és így az apró információ morzsákat jobbára egyedül kell összeraknia. Ezzel együtt az olvasó is csak apránként ismerkedik meg ezzel a különös világgal, de az újabb ismeret egyben újabb kérdéseket is vet fel, és emiatt végig érdekes marad a történet.

Összességében nekem tetszett a könyv, kíváncsi lettem a folytatásra is, de azért remélem, hogy a főszereplő most már lassan levetkőzi túlzott divatmániáját. 

Értékelésem: 4 / 5
 
Hasonló könyvek:
Gyönyörű sorscsapás
A hollófiúk
Extras

Kövess Bloglovin-on

1 megjegyzés:

  1. Ó, a divatmániával nem lesz sokáig gond, ellenben én időnként már a hajamat téptem Mactől, és az utolsó kötetre nekem egy picit sok lett az egy négyzetméterre jutó "kefélések" száma, de amúgy tetszett a sorozat. :) És hát <3 Barrons <3 :D

    VálaszTörlés