2013. október 27., vasárnap

Jégtánc

Egy terminátornő felnőtté válásának akciódús története.

 A történetből: Jade szüleitől elmenekülve új életet kezd, azonban nem tudja, hogy fogjon neki, mivel nincs tető a feje felett, de még a napi betevőre sincs pénze. Végül egy öreg haldokló, Tilton magához fogadja, és lassan kezd rendbe jönni az élete. Keményen edzi magát, egyre erősebb és fürgébb, aminek köszönhetően állást is talál magának az alvilágban. Sötét megbízásait azonban rossz szemmel nézi Tilton barátja, a Bárd becenévre hallgató rendőr.

Értékelésem: Vavyan Fable (azaz Molnár Éva) mesterien bánik a szavakkal, nyelvi játékai üdítőek, kitalált szavai nagyon találóak. A történet sodró, izgalmas, akciódús, de egyben túlzó is. A szereplők olyan rendkívüli fürgeséggel, erővel rendelkeznek, ami már-már emberfeletti, így a történet végig erősen fiktív, földtől elrugaszkodott marad (akárcsak a könyv borítója). Ezt erősíti a történetet átszövő, ezoterikus szál is, melyben bizonyos tárgyak és drágakövek rendkívüli tulajdonságokkal bírnak. Mindezt a természetfelettiséget ellensúlyozzák a szereplők emberi vonásai: érzéseik, küzdelmeik, vívódásuk, fájdalmuk.

A Jégtánc minden izgalma ellenére - vagy talán éppen ebből fakadóan - megható történet, mely mély érzelmeket tár fel. Nem pusztán akciójelenetek sokasága, sokkal több annál. Érdemes elolvasni, ha tartalmas szórakozásra vágyunk.

Értékelésem: 4 / 5

További könyvek az írótól: Szennyből az angyal

Hasonló könyvek:
The Heist
Heat Wave - Hőhullám
Senkinek egy szót se

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése