Vámpírok múzsája

Főoldal > ArchívumMini-könyvklub 7 > Vámpírok múzsája

2017. Május 1 - Május 31

Májusban a Vámpírok múzsája című regényt olvassuk Gaura Ágnestől. Az írónőről és a Boriverzumról ide kattintva olvashatsz néhány érdekességet.

Interjút is készítettünk Gaura Ágnessel, ezt ide kattintva érheted el.

Ne felejtsetek el május 31-ig értékelést írni a könyvről! A már megírt értékeléseket a lenti linkeken éritek el. Aki nem találja itt a saját értékelésének linkjét, kérem, hogy e-mailben, vagy a lap alján hozzászólásban küldje el! A blog nélküli könyvklub tagokat arra kérem, hogy a könyvértékelésüket e-mailben küldjék el nekem a minikonyvklub (kukac) gmail.com e-mail címre, hogy közzé tehessem az erre a célra létrehozott blogon. Képeket is küldhettek!

Értékelések:
Wandamaci
Beatrice8
Vegazus
Réta
Arwen
Julcsi
mrsp
k_annamaria
AniTiger
bagoly
wmagda
Brukú
Adri könyvmoly
AOD
Lille
Nikol24
Kaosmagier
Orsi
Noémi
Vhrai
RóKaLány
Diána
Dorka
Szólj hozzá! A könyvvel kapcsolatos véleményeket, a könyvklub tagoknak szóló kérdéseidet itt a lap alján, hozzászólásban tudjátok megosztani, megvitatni. Ugyanígy a szavazás kérdéseit, eredményeit is itt beszélhetitek majd ki, ha aktuális lesz.

KÉRDŐÍV ÖSSZESÍTÉS: A regényről szóló kérdéseket tartalmazó űrlapot lezártam, a válaszok a lap alján lévő (de még a hozzászólások fölötti) linken olvashatók. Az igazán érdekes kérdéseket ott találod, itt csak néhány dolgot összesítek!

A regényt 23-an olvastuk el és értékeltük a hónap végéig, a kérdőívet pedig 21-en töltöttük ki. A válaszaitokból kiderül, hogy néhányan következtetéseket vontatok le a kérdéseimből. Szeretném leszögezni, hogy én nem olvastam a regény folytatásait (legalábbis egyelőre még nem), ezért fogalmam sincs arról, hogyan fog folytatódni a történet, és hogy minek lesz jelentősége a továbbiakban és minek nem. Az, hogy valamire rákérdeztem, csak azt jelzi, hogy nekem szöget ütött a fejemben, de nem jelenti azt, hogy annak tényleg folyománya is lesz, vagy hogy bele kell látni valamit.

Az első kérdés az volt, hogy ha egy szóban kéne jellemezni Borit, mit emelnénk ki. Négyen írták azt, hogy "vagány", ketten-ketten pedig azt, hogy "belevaló", "nagyszájú", és hogy "alkoholista". Tehát Bori egy belevaló, vagány, de nagyszájú alkoholista. :) A többi ami felmerült még: talpraesett, szarkasztikus, ironikus, makacs, kíváncsi, vadóc, túldramatizáló, bevállalós, elhivatott, és tökös.

A könyv pontozásának átlagai (1-től 5-ig lehetett pontokat adni):
A karakterek mennyire voltak jól kidolgozva: 4,1
Mennyire volt kerek a történet, eljutottunk-e A-ból B-be: 4,1
Mennyire volt megfigyelhető karakterfejlődés: 3,0
Mennyire volt izgalmas a regény: 4,0
Mennyire tudtad beleélni magad a történetbe: 4,0
Mennyire tetszett a fogalmazásmód: 4,5
Mindent egybevetve hány pontot adnál a könyvnek: 4,2

A játék ezúttal túl könnyűre sikerült, mert heten is elértétek a maximális 7 pontot: Diána, mrsp, bagoly, RóKaLány, Kaosmagier, Réta és AniTiger, továbbá hat pontot szerzett Orsi, Lille, Dorka, Beatrice8, Arwen és Vhrai. Gratulálok mindenkinek! Legközelebb azért igyekszem kicsit nehezebbb kérdéseket kitalálni. :) Mutatom a kérdéseket és a helyes válaszokat is.

1. A végső összecsapás "fegyverneme"

2. Bori kedvenc itala

3. Bori boszi barátnője

4. Bori virtuális pasija

5. Attila kedvenc eledele

6. A híres varázslócsalád

7. A kék kerettel kiemelt megfejtés

Kedvenc könyvértékeléseinket Wandamaci és bagoly írta.

32 megjegyzés:

 1. Sziasztok!
  Meghoztam az értékelésem a könyvről:
  http://wandamaci.blogspot.hu/2017/05/gaura-agnes-vampirok-muzsaja.html#more

  VálaszTörlés
 2. Sziasztok!
  Én is meghoztam az értékelésem a könyről:
  https://molybirodalom.blogspot.hu/2017/05/mini-konyvklub-7-es-gaura-agnes.html

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok!
  Én is elkészültem:
  http://habarkonyveskocsma.blogspot.com/2017/05/gaura-agnes-vampirok-muzsaja-borbiro.html

  VálaszTörlés
 4. Sziasztok!
  Én is kész vagyok:
  http://apenchantforfantasy.blogspot.hu/2017/05/vampirok-muzsaja.html

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok! Én is elkészültem az értékeléssel. :)
  http://mostjo.blogspot.hu/2017/05/gaura-agnes-vampirok-muzsaja-borbiro.html

  VálaszTörlés
 6. Sziasztok!

  Hozom az értékelésem:
  http://k-annamari.blogspot.hu/2017/05/gaura-agnes-vampirok-muzsaja.html

  VálaszTörlés
 7. Hozom a linkem! ^^
  https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/05/gaura-agnes-boriverzum1.html

  VálaszTörlés
 8. Sziasztok! Itt olvasható az én értékelésem: http://konyvboncolgato.blogspot.hu/2017/05/gaura-agnes-vampirok-muzsaja-borbiro.html

  VálaszTörlés
 9. Sziasztok,

  Az én értékelésem is elkészült. :) http://elsobekezdes.blogspot.hu/2017/05/mini-konyvklub-7-egy.html

  Brukú

  VálaszTörlés
 10. Az utolsó napban beesek én is egy nagyon rövid értékeléssel. Nem engedett sokáig írni a blogspot valamiért.
  http://adrikonyvmoly.blogspot.hu/2017/05/gaura-agnes-vampirok-muzsaja.html

  VálaszTörlés
 11. Szia. Hozom az értékelésemet: http://anapmindigsut.blogspot.hu/2017/05/gaura-agnes-vampirok-muzsaja-ertekeles.html

  VálaszTörlés
 12. milyen érdekes, hogy alig vagyunk, akik amúgy is elolvasták volna ezt a könyvet, mégis ez lett a magyar kiválasztott :) :) :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gondolom a másik kettőt még kevesebben olvasták volna el egyébként, nem?

   Törlés
  2. Valószínű, pedig azok is érdekesek, Szélesi Sándor könyvével szemezek már egy ideje. Egyszer sor kerül rá.
   Azért is jó ez a könyvklub, mert egy csomóan, akik amúgy nem olvasnák el, megszerették a könyvet :) :)

   Törlés
  3. Választhatod az ő könyvét augusztusban! :) Kíváncsi lennék rá, milyennek tartod.

   Törlés
  4. nincs meg a könyvtárnak :( a könyvekre szánt keretem meg a könyvheti megjelenésekkel kifújt idénre, úgyhogy hacsak valami csoda nem történik szerintem max jövőre fog sorra kerülni :( :(

   Törlés
  5. Még addig megveheti a könyvtár, nem? Jelezd az igényedet, hátha figyelembe tudják venni. Meg írhatsz a könyvklubos levelezőlistára is, hátha valaki kölcsön tudja majd adni.

   Törlés
  6. Köszi a tippet, eszembe se jutott! Leadtam az igényt, remélem visszajeleznek majd valamit :)

   Törlés
 13. Miután már ennyien elolvastuk a könyvet, azt meg tudná nekem mondani valaki, hogy milyen IQ konferencia támadás és áldozatokról volt szó, mikor Bori ecsetelte Attilának, hogy mit tud az IQ vámpírokról? Azóta is emiatt esz a penész.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj, meg van még egy dolog, amit nem értettem, miért kellett Borinak mindenáron elvállalnia a párbajt? Nekem az jött le, hogy nem lesz ettől apokalipszis, a vámpírok is azt mondták, viszont ő úgy állítta be, mintha nem lenne más választása. De az is lehet, hogy elsiklottam valami felett.

   Törlés
  2. Az IQ konferencia története bennem is egy kis hiányérzetet hagyott, de én abban bízom, hogy egy későbbi kötetben megtudunk róla még néhány részletet.

   innentől végig SPOILER:
   A párbajt szerintem becsületből és kötelességtudatból vállalta el Bori. Nem dőlt volna össze a világ, ha hagyja Ligeiát Rockóéknál (ha jól emlékszem a névre), de úgy érezhette, hogy tartozik ennyivel a társadalomnak, hogy ha képes megakadályozni a művészetek és a tudomány fejlődésének hanyatlását, akkor meg kell tennie. Elvégre Ligeia is halhatatlan, és évi egy nagy felfedezés/művészeti fellángolás azért elég jelentős, ha mondjuk százéves időléptékben gondolkodsz. Tehát sokat veszíthetett volna a világ Ligeia elvesztésével. Szerintem ezt akarta megakadályozni Bori.

   Bennem egyébként kettős érzéseket vált ki, hogy a múzsák egy ideje már csak vámpíroknak adják az ihletet, embereknek nem. Ha egy ilyen vámpírokkal teli világban élnék (emberként), akkor nem akarnám, hogy minden babér, minden tehetség és felfedezés a vámpírok kiváltsága legyen. Persze értem, hogy az emberek nem mindig tudták feldolgozni a múzsa hatásait, de így meg teljesen elesnek a lehetőségtől, hogy ők is valami maradandót, fontosat alkossanak.

   Törlés
  3. Hát igen, van benne valami, amit mondassz, így már értem, és el is fogadom. Csak valamiért bennem azt az érzetet keltette, mintha feleslegesen vállalna kockázatot, ráadásul életveszélyes helyzetben, de valóban, ha egy múzsadolog kimarad, az nagy veszteség lenne.

   Ebbe a múzsa-vámpír-ember kombóba bele se gondoltam. Ha csak vámpírok kapják a csókot, az ő művészetüket is ugyanúgy élvezi az emberiség Így már, hogy nyiltan az utcát járják a vámpírok? Nem lehet, hogy aki vámpír, annak a műveit ignorálják az emberek? Mert amíg még nem tudták, addig még csodálhatták is, de így nem tudom elképzelni, hogy egy vámpírművész ugyanolyan hatással legyen a művészetre, ha nincs hozzá közönsége, mert a könyvben is le van írva, hogy félnek tőlük, meg nem barátkoznak velük, és az IQ-k amúgy is inkább elszigetelten élnek.

   Törlés
  4. Én úgy értettem, Bori azért vállalta a párbajt, mert ha nem teszi, Ligeia miatt belháború tör ki a vámpírok közt, és annak előbb-utóbb az emberek is áldozatai lesznek.

   Törlés
 14. Hoztam én is az értékelésemet :D Remélem azért annyira bődületes hibák nincsenek benne, nagyon fáradt vagyok már, de ezt mindenképpen meg szerettem volna írni. :)
  http://konyvkoktel.blogspot.com/2017/05/gaura-agnes-vampirok-muzsaja-mini.html

  VálaszTörlés
 15. Itt a bejegyzésem. http://libellum.blog.hu/2017/05/31/gaura_agnes_vampirok_muzsaja
  Annyira örültem, hogy hó elején elolvastam, hogy írni meg majdnem elfelejtettem róla. :D

  VálaszTörlés
 16. Remélem még beleférek, itt kullogva leghátul :D

  http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2017/06/gaura-agnes-vampirok-muzsaja.html

  VálaszTörlés
 17. Végigolvastam mindenki véleményét és eléggé meglepődtem, hogy a többség azt írta, hogy mivel nem biztos, hogy egyéb esetben kezébe vette volna. Ezért szuper, hogy be lett vezetve, hogy a 3 kötelező könyv között van egy magyar! Lehet a következő közben valami olyan, hogy magyar művek, hogy kicsit jobban megismerjük a kortárs hazai irodalmat :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az ötlet jó, de a következő könyvklubra már más tervek vannak - közkívánatra. De ezt is észben tartom, hogy van rá igény... lehet ezeket variálni. :)

   Törlés
  2. Hát kíváncsian várom, hogy mik is lesz a következő körben a választható műfajok/témák :) mondjuk ezt a fordulót is csak most kezdtük de már a következő körben gondolkozik mindenki :D

   Törlés
 18. támogatom az ötletet ^^ bár még csak először veszek részt a könyvklubban, remélem továbbiakban is aktív tag leszek :D

  VálaszTörlés
 19. Köszönet a remek ismertetőkért! (ki is tettem a DV face oldalára :) )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük a remek könyvek kiadását! :)
   Interjút is készítettünk Ágival, ez szintén érdekes lehet nektek: http://konyv-sarok.blogspot.hu/2017/06/a-mini-konyvklub-interjuja-gaura.html

   Törlés

Kövess Bloglovin-on